Zin in zindelijkheid

Zin in zindelijkheid - mamagooitheteruit.nl

01 apr Zin in zindelijkheid

Dankzij de crèche en naar ik verwacht ook Het Grote Billen-boek is er een ontluikende interesse in onze kabouterdochter ontstaan voor het toilet. Als ze nu een plasje heeft gedaan, roept ze dikwijls luidkeels: ” Pipi in the loo!”, en begint verwoed aan haar luier te trekken. Als ze een rompertje aan heeft meestal zonder succes, maar zonder romper hangt haar luier nog wel eens op de knietjes. Nu is dat met een plasje nog niet zo’n probleem, vervelender wordt het als ze hem flink volgepoept heeft. Ik weet waar ik het over heb, want we hebben inmiddels alle situaties aan de hand gehad…

Nut en noodzaak

Afijn, een goede moeder ontvangt de behoefte van haar spruit om zindelijk te worden met gejuich en stimuleert deze ontkiemende interesse uiteraard aan alle kanten. Alleen deze ontaarde moeder kan dat niet altijd opbrengen. Als dochterlief aangeeft dat ze de toilet met een bezoekje wil vereren dan is dat tot nu toe steeds na de daad. De nut en noodzaak om haar nog even op het toilet te parkeren is dus niet enorm dringend aanwezig.

Op de bril

Zet ik haar blote kontje wel op de bril dan zit ze apetrots op de rand en houdt uiteraard met beide handjes de bril stevig vast. Nu wassen we onze eigen kontjes elke dag, dus hoe vies kan die bril zijn, maar toch… Vind alleen het idee al onfris. Bovendien moet er na elk toiletbezoek geveegd worden of er nu wel of niet iets geproduceerd is. Dochterlief heeft namelijk een obsessie voor toiletpapier. Vooral het papier van de rol trekken en er de gang mee decoreren is een hobby van haar.

Zindelijkheidstraining

Papa heeft aangeboden om haar in drie dagen zindelijk te maken door middel van een crash course wanneer hij er voor de geboorte van kleine zus een paar weken is. Wel moet ik er dan op voorbereid zijn dat ze die dagen alles laat lopen. Nou… mooi niet! Ik sta dan op het punt van bevallen of ben net bevallen, dus gegarandeerd dat ik niet zit te wachten op extra poepjes en plasjes op de grond. Ik heb mijn handen al vol aan mijn ouder wordende kat… Krijg gewoon al stress bij de gedachte. Kan me ook niet voorstellen dat de kraamhulp hier vrolijk van wordt, dus hoe graag ik ook zou willen dat ze zindelijk wordt, dat komt wel als ze er echt zelf aan toe is. Dus dankjewel papa, heel lief aangeboden, maar de timing is ronduit onpraktisch.

Ik ga er wel vol goede moed tegenaan als ik bevallen ben. Ik denk dat onze vakantie in september een uitgelezen mogelijkheid is. Tot die tijd zal ik twee (luier)kontjes schoon moeten zien te houden (drie, inclusief die van mezelf).

Tags:
geen reacties

geef een reactie