Waarom? Waarom? Wáárom?

Waarom, waarom, waarom - mamagooitheteruit.nl

25 jan Waarom? Waarom? Wáárom?

Waarom hebben we dagelijks deze betekenisvolle conversaties:
– Mamaaa?!
* Ja, lieverd?
– Mamaahaa!
* Jaahaa!
– Mamaatje?!
* Jahaatje! (…)

* Waarom bestaat er een fatal attraction tussen dochter’s handjes en de kattenbrokken en voelen die de behoefte ze keer op keer zwemles te geven?

* Waarom treedt er een soort Pavlov reactie (‘bommen los’) in haar darmen op, altijd als ze net een verse luier om heeft?

* Waarom roept ze geheel aan zelfoverschatting lijdend bij alles: “Kan ik al selluf!” Om er vervolgens een megatroep van te maken..?

* Waarom moet ze uitgerekend met een mond vol pap niezen?

* Waarom probeert ze iets te vaak de kleding die ik haar net heb aangetrokken weer uit te trekken? Uiteraard net als we wegmoeten?

* Waarom heeft deze uk een voorliefde voor naaktlopen? Ook in de winter?

* Waarom is alles eerst ‘nee’? En een seconde later toch ‘ja’?

* Waarom blijft ze billendoekjes jatten om er vervolgens de vloer mee te poetsen? Als het nu de wc was :)

* Waarom loopt mijn kind niet gewoon, maar draaft ze altijd als een veulentje voor me uit?

* Waarom moeten we eerst ‘pakken-pakken’ spelen, voordat we gewoon een simpel luiertje kunnen verschonen?

* Waarom eet ze niet gewoon elke dag braaf mijn vlijtig in elkaar geploeterde drie-sterren-maaltjes op? Maar is dit schijnbaar afhankelijk van de stand van de maan?

* Waarom zuigt ze eerst de tandpasta uit de tandenborstel tijdens het poetsen, klemt ze vervolgens haar tanden stijf op elkaar met de borstel ertussen waardoor de haren binnen een paar dagen alle kanten opstaan of draait ze op haar buik? Waarom niet gewoon braaf: Aaaah?

* Waarom maakt peuterdochter enorme stennis om een boekje van thuis mee te mogen nemen naar de crèche en laat ze het doodleuk als een stuk oud vuil op de grond vallen op moment dat ze haar grote liefde de beer spot?

Gelukkig komt niet alles elke dag voor (alhoewel, op sommige dagen…) en is ze ook vaak mijn kleine, vrolijke, zorgzame lieverd. Maar wat zou ik haar soms graag even ergens op de parkeermeter zetten.

2 Reactie's

geef een reactie