Waar halen ze het vandaan? – Kinderuitspraken

Waar halen ze het vandaan - Kinderuitspraken

08 aug Waar halen ze het vandaan? – Kinderuitspraken

– 0nze kabouterdochter tegen hip meisje in de trein: “You got a hole in your pants. Need to fix it.”

– Ik draag oudste dochter, die tijdens het lopen op mama’s rug klopt en zegt: “Burping mummy…”

– Hulpvaardig als onze oudste spruit is, deelt ze koekjes rond. Ze hobbelt met een koekje in haar hand naar de keuken om opa er eentje aan te bieden. Opa heeft net een gevulde koek op en zegt dit tegen haar. Dochter’s commentaar: “Opa is een bofkont.”

– We zitten in de auto en wachten voor een stoplicht. Dochterlief roept ineens: “Oh, car!” Ik werd niet bijzonder getriggerd door deze opmerking, maar keek toch even waar ze naar wees: een glimmende zilvergrijze BMW Z4 cabrio… Zegt ze: “When I’m older I want to drive that car.” Nou, dat wil mama ook wel :)

– Onze peuter over haar baby zusje: She’s eating her fist and in English that’s called ‘vuistje’.”

– Er zit een scheur in de muur boven de trap bij mijn ouders. Onze kruimel wijst ernaar en zegt: “Is broken. Need to fix it, opa.” Opa zegt: “Dat is te hoog voor opa, daar kan hij niet bij.” “Dan moeten ‘de mensen van boven’ het doen”, besluit dochterlief.

– Onze oudste – toen nog dreumesdochter – wijst naar de halve maan tegen de donkere sterrenhemel en zegt: “Moon is broken.”

– Dochter wil foto van mama nemen met de iPhone. “Smile!”, roept ze. Ik doe mijn uiterste best om gehoor te geven aan deze opdracht. Klaagt dochterlief: “Not a fake smile..!”

– De eerste keer dat onze toen nog dreumes het zag hagelen, zei ze: “It’s raining hail!”

– Ik vraag aan oudste dochter die tegen de muur geleund staat te lanterfanten: “Can you put your coat on?”. Antwoordt ze doodleuk: ” I’m too busy.”

– Ik zit bij mijn ouders op de bank met een snee in mijn vinger. Ik zeg dat het nogal pijn doet. Dochterlief hoort dit en vraagt: “Heb je auw? Cuddle?” Waarna ik een dikke knuffel krijg. Mijn moeder – in de hoop dat ze ook een knuffel krijgt – zegt dat ze ook pijn heeft. Dochterlief tegen oma: “Need to go to a doctor.”

– Ik zit op de bank met mijn iPad wanneer dochter roept :” Look mummy, I’m walking with Ditsy!” Ze houdt de arme poes bij haar kop vast, terwijl deze met twee voorpootjes in de lucht op twee achterpootjes probeert de pas erin te houden…

– De juf op de crèche is ongesteld en klaagt tegen haar collega’s over buikpijn. Onze kruimel hoort dit en vraagt bezorgd: “Moet je een pleister?”

– Spa rood is voor kabouterdochter geen ‘fizzy water’ maar ‘busy water’ en Amsterdam is voor haar ‘Hamsterdam’.

Oh, en even wat anders, is het normaal als je kind de tv likt?

geen reacties

geef een reactie