Verliefd

Veloretti-Mini-Minty-Mint-mamagooitheteruit.nl

Photo by Veloretti

25 jun Verliefd

Mama is verliefd. Ja, echt. Op een fietsje. Een loopfietsje om precies te zijn. Het mintkleurig loopfietsje van Veloretti.

Beige luchtbandjes

Ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. De schattige beige luchtbandjes die me doen denken aan het fietsje van de buren waar ik zelf op heb leren fietsen. Het mooi vormgegeven frame. En uiteraard de snoepige kleur.

De eerste keer dat ik de afbeelding van dit poepige fietsje voorbij zag komen heb ik mijn drift om een impulsaankoop te doen moedig weten te onderdrukken. Ik had ook een goede reden om het niet te doen: ik was werkeloos. “Geen geld uitgeven aan onnodige dingen” was het mantra in mijn hoofd.

Had onze dochter dit fietsje écht nodig? Nou, nee. Natuurlijk niet. Ondanks het initiële gestalk door dit tweewielertje op Facebook (lange leve de remarketing!) heb ik het geweldig vormgegeven fietsje uit mijn gedachten weten te verbannen.

Weer verliefd

Tot ik een baan vond en het fietsje weer eens voorbij kwam. Ik was op slag opnieuw verliefd. Niet op de roze, niet op de blauwe, maar op de mintkleurige. In plaats van redenen te bedenken waarom onze dochter vooral geen extra speelgoed nodig heeft, ging ik ineens redenen bedenken waarom de aanschaf van dit tweewielertje toch echt gerechtvaardigd was.

Mama is niet langer Toos Werkeloos. Het fietsje is nu precies de juiste hoogte. Het is een mooie manier om haar evenwicht te leren houden voor ze echt leert fietsen. Kleine zus kan er straks ook nog op, dus het fietsje kost maar 44,50 per kind. Marktplaats verwelkomt ons nieuwe aanwinst ongetwijfeld ook met open armen… Etc. Etc. Mijn psychologieboek had gelijk. Als je een beslissing genomen hebt, ga je automatisch redenen bedenken om dit besluit te rechtvaardigen.

Vol verwachting

Ik heb dochterlief de foto van dit mintkleurige kunstwerkje laten zien. Die zag het tweewielertje meteen zitten. Een gele welteverstaan. Mama is definitief overstag. Vandaag heb ik het fietsje besteld. Alvast voor haar verjaardag. In het mint. Mama betaalt, dus mama bepaalt. Mama wacht nu met smart op de meneer van DHL. Met vlinders in haar buik.

ADD TITLE OF YOUR POST was last modified: ENTER MODIFIED DATE by ADD YOUR AUTHOR NAME

geen reacties

geef een reactie