Uggs, Crocs en bakfietsen, zo niet sexy

Bakfietsen en Crocs - www.mamagooitheteruit.nl

30 jul Uggs, Crocs en bakfietsen, zo niet sexy

Weet je wat ik zo niet sexy vind? Uggs! Ik ben niet de eerste die vindt dat Uggs lelijk zijn. Wellicht ben ik ook niet de enige die vindt dat het woord op zijn minst verdacht veel overeenkomsten vertoont met het geluid dat je maakt als je over je nek gaat. Ik begrijp dan ook werkelijk niet waarom vrouwen deze uit de kluiten gegroeide sloffen zo geweldig vinden dat ze ermee opstaan en ermee naar bed gaan.

De mussen vallen dood van het dak en ik zie mensen met Uggs aan op straat. Als ik me niet vergis dan zit er Australische schapenvacht aan de binnenkant, want dat is lekker warm in de winter. Ik hoop dat het ook goed absorbeert in de zomer onder je bloemetjesjurk (de combi alleen al), want je kunt mij niet vertellen dat je er niet gigantische zweetpatatten in krijgt.

De Croc

Nee, trek dan maar liever een paar Crocs aan… Nog zo´n categorie schoeisel waarachter ik het idee totaal niet begrijp. Het zijn een soort a-modieuze waterschoenen die je in alle mogelijke fluorizerende kleuren kunt krijgen en of dat nog niet erg genoeg is, kun je er aan de bovenkant nog “leuke” figuurtjes in prikken. Kijk, ben je 5 jaar of loop je mentaal een beetje achter (no offense) en je vindt dit mooi, mijn zegen heb je. Maar zodra je al een aantal jaartjes ongesteld wordt en al helemaal als je in de overgang bent dan kan dit wat mij betreft dus echt niet meer. Het ziet er niet uit! Het enige voordeel wat ik er in zie is dat het lekker doortocht in de zomer, dit in tegenstelling tot de Uggs.

De bakfiets

Over lelijke “vervoermiddelen” gesproken, ik weet er nog één: de bakfiets. Het woord is al afschuwelijk en het bijbehorende plaatje ook. Vaak zien de met Uggs en Crocs geschoeide moeders, die hun kroost hierin vervoeren, er weinig sexier uit dan de bakfiets zelf en dit is niet alleen de schuld van hun schoeisel… Ik geloof direct dat bakfietsen zeer praktisch zijn en dat als ik ooit zelf een keer geworpen heb ik volledig overstag ga (alhoewel…), maar sexy zijn ze zeer zeker niet. Het is voor mij gewoon een fiets met een identiteitsprobleem (Help, wat ben ik nu? Een fiets of een handkar?).

Ténzij je de bak natuurlijk zou gebruiken voor het verwekken van nageslacht in plaats van het het vervoeren ervan, misschien dat dit wat aan het imagoprobleem van de bakfiets kan doen. Maarre… trek dan alsjeblieft wel eerst even je Uggs uit.

p.s. Ja, mijn Snoopypyjama is ook verre van sexy. Dat is dan ook precies de reden waarom ik nog geen bakfiets nodig heb…

Dit schreef ik in 2009. Nu 6 jaar later, een vriend en dochter rijker, moet ik constateren dat:

  1. mijn mening nog niet echt veranderd is;
  2. de toon waarop ik tegenwoordig schrijf wel iets; en
  3. Snoopypyjama’s geen goed voorbehoedsmiddel zijn. 😉

 

Tags:
, ,
geen reacties

geef een reactie