Top 10 mama ergernissen

Top 10 Mama ergernissen - mamagooitheteruit

10 nov Top 10 mama ergernissen

Ergernis nr. 1. Op straat moeten lopen met je kinderwagen, omdat de stoep vol dikke SUV’s (of vuilnisbakken) staat zodat – heel genereus- de ruimte ter breedte van de stoeprand nog vrij is voor moeders met kinderwagens. Uiteraard had ik nergens last van toen ik nog geen moeder was…

Ergernis nr. 2. Die immer argwanende blik van het personeel van het consternatiebureau bij een klein beurs plekje op je kind’s schenen. Nee, dat plekje is niet verdacht! Ze kan namelijk net lopen en ligt meer op haar snuit dan dat ze rechtop staat..!

Ergernis nr. 3. Elke dag weer verzinnen wat we ’s avonds moeten eten. Toegegeven, het bereiden is ook geen hobby van me. En nee, gezinsleden die beweren dat ze alles lekker vinden, zijn níét ontzettend makkelijk, maar ontzettend nutteloos.

Ergernis nr. 4. Dat ik steevast te veel boodschappen insla voor de hoeveelheid beschikbare ruimte onderin de kinderwagen, met tot gevolg dat ‘boter, kaas en eieren’ voor onze kruimel geen spelletje is, maar de ingrediënten waar ze haar zitplek mee moet delen.

Ergernis nr. 5. Dat dochterlief op de crèche altijd net met het kind met de meest groene snottebellen aan speenruil moet doen.

Ergernis nr. 6. Dat haar eerste paar snoezige, maar veel te dure leren schoentjes er na een week (wat zeg ik? een dag!) al tiendehands uitzagen.

Ergernis nr. 7. Dat als ik alle deuren en traphekjes heb gesloten, zodat onze kleine erwt de boel veilig onveilig kan maken, ik gegarandeerd binnen een minuut ‘miauw’ hoor. Zit mijn eerste kind óf opgesloten achter een deur óf achter een traphekje…

Ergernis nr. 8. Dat ik altijd als een wervelwind door het huis moet voor we ergens heen kunnen om luiers, billendoekjes, flesjes… (hoe toevallig, ik vergeet nog: soepstengels, rijstewafels, spenen, schoenen, schone rompers…) te verzamelen. Als ik vervolgens keurig alles bij elkaar heb, presteer ik het vaak alsnog om zonder het klaargemaakte tasje te vertrekken. Lange leve de zwangerschapsdementie! Dat geheugen, komt het ooit nog goed?!

Ergernis nr. 9. De superveilige-doch-oh-zo-onhandige Maxi Cosi: je sleept je een tennisarm door dat kreng. En als het je al geen tennisarm mocht opleveren dan op zijn minst beurze schenen. Of ben ik de enige die dat ding als de Gebochelde van de Notre Dame voortsleept?

Ergernis nr. 10. Het vastsnoeren van kind in de Maxi Cosi en dan het vastmaken van de Maxi op de achterbank in mijn Ford Ka. Je moet zowat een slangenmens zijn om dat voor elkaar te krijgen. Het is me een keer overkomen dat ik dochterlief met alle zorg veilig ingesnoerd had, maar totaal vergeten was om ook de Maxi Cosi nog even vast te zetten… Die heeft de hele reis vrolijk los op de achterbank gestaan. Dat was wel ff schrikken en sindsdien houd ik zowel mijn geheugen als de Maxi nauwlettend in de gaten.

En gratis en voor niks de bonusergernis, waar ik overigens al last van had voor ik moeder werd: rijden met een losse hoedenplank. Dat gerammel! Argh!

Dit is mijn top 10, hoe zien jouw mama ergernissen eruit?

Follow my blog with Bloglovin

geen reacties

geef een reactie