Product review: Familieplanner

familieplanner-mamagooitheteruit

13 nov Product review: Familieplanner

Nee, al doet de naam het wellicht vermoeden, het gaat hier niet om gezinsuitbreiding of hulp om dat te plannen. Voor zover zoiets Ć¼berhaupt te plannen valt…

Collages maken! Ik ben er altijd dol op geweest. Heerlijk net zo lang puzzelen met een stapel foto’s, toegangskaartjes en snoeppapiertjes tot ze op het juiste plekje liggen. Zo’n fijn aandenken aan een leuke vakantie of talenreis. Je kunt je dus wel voorstellen hoe blij ik ben dat ik in dit digitale tijdperk leef.

Ik kan naar hartelust online fotokaarten, albums en kalenders maken. Nu ik kinderen heb en we tegenwoordig veel minder foto’s afdrukken dan vroeger is een kaart of in dit geval familieplanner met afbeeldingen van de kinderen een mooi excuus om de digitale foto’s tastbaar te maken. Tot mijn grote vreugde mocht ik deze laatste maken van www.fotofabriek.nl.

Familieplanner maken

Ik had ook een verjaardagskalender mogen maken, maar daar heb ik stiekem Facebook voor, een familieplanner daarentegen leek me superhandig. Met zes kolommen, zodat het rooster van mama, papa en de twee kids erin past, maar ook die van opa en oma. Zij passen geregeld op en zo is alles mooi op elkaar afgestemd.

Ik ging dus enthousiast aan de slag met de foto’s van de afgelopen maanden. Ik heb ervoor gekozen om hem online te maken en geen software te downloaden. Ik ben namelijk altijd doodsbang dat er iets met mijn pc gebeurt en al mijn noeste arbeid in een klap weg is.

Mogelijkheden te over

In eerste instantie leek er slechts boven- en onderaan de kalender plek te zijn voor foto’s. Maar niks bleek minder waar toen ik eens flink rondgeklikt had. Je kan eigenlijk overal foto’s kwijt. In het middenstuk – uiteraard vervaagd – want je moet nog wel kunnen lezen welke activiteit er gepland staat. De foto’s groter plaatsen dan de ruimte boven en onder lijkt toe te laten, het kan allemaal. Gezellige plaatjes erbij, vrije tekst, geen probleem. Ik heb al onze namen en die van opa en oma bovenaan elke kolom gezet. Het enige wat ik echt miste was een kopieerfunctie. Nu moest ik 12 keer elke naam intypen. Ook een cropmogelijkheid om de foto’s bij te snijden zou prettig zijn geweest – doch niet absoluut noodzakelijk.

Ik ben er best nog een flinke tijd mee zoet geweest, maar dat ligt echt aan mezelf. Ik wil graag elke foto zo goed mogelijk uit laten komen, in de juiste combinatie. Maar als dat dan weer gelukt is, ben ik supertrots en blij en kan ik niet wachten tot mijn artikel binnen is. Dat is ook nu weer het geval. Ik heb mijn positie onder de brievenbus alvast ingenomen. Dus Fotofabriek, kom maar op!

Als je ook een kalender wilt maken, klik dan hier.

geen reacties

geef een reactie