Ode aan de Kruidvat zwangerschapstest

Zwangerschapstest Kruidvat - mamagooitheteruit.nl

29 okt Ode aan de Kruidvat zwangerschapstest

Eigenlijk had ik de Kruidvat zwangerschapstest in de ochtend willen doen toen mijn vriend nog thuis was. Maar het was zoals gewoonlijk spitsuur in huize Chaos: papalief moest werken, Shorty moest naar de crèche en mama had daarna een afspraak, maar nog nét ff een momentje om er een zwangerschapstestje tegenaan te gooien.

Kijk, ik ben niet van de verkwistende soort, ook niet als het om een Kruidvat zwangerschapstest van twee voor 5 euro gaat, dus ik moet echt wel een goede reden hebben om te gaan testen. Nou, die had ik want ik was 3-4 dagen overtijd en ik ben onder normale omstandigheden nooit meer dan een dagje te laat. Ons broedprogramma leek zijn vruchten afgeworpen te hebben, maar echt zeker weet je dat pas na het tevoorschijnkomen van twee streepjes in het schermpje (en niet door andere vrouwen op een zwangerschapsforum uitsluitsel te vragen over of je zwanger bent :)).

Fan

Ik ben een fan van het Kruidvat en met name van de Kruidvat zwangerschapstest (en nee, ik word écht niet gesponsord). Ik begrijp dan ook niet dat mensen andere dure testen kopen. Sommigen testen eerst met de Kruidvat test en daarna, om het écht zeker te weten, met Predictor! Ik heb niks tegen Predictor (voor ik de Kruidvat zwangerschapstest ontdekte heb ik die ook wel eens naar tevredenheid gebruikt), maar als dit de reden is: wat een ONZIN! Mij heeft de Kruidvat zwangerschapstest in ieder geval nog nooit teleurgesteld. Nou ja, misschien één keer, maar dat lag niet aan de test, maar aan de uitslag. 😉 Maar toen wist ik het in elk geval zeker en kon ik die Irish Coffee zonder schuldgevoel achterover tikken.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Afijn, het korte tijdsbestek tussen het droppen van kind op de crèche en het vertrekken voor mijn afspraak, maakte dat ik als een gek door het huis draafde op zoek naar iets om mijn ochtendplasje in op te vangen. Onze theekopjes vond ik een wat onfris idee, de potjes waar ik de verse fruithapjes voor dochter in bewaar ook (en daarna weggooien vind ik zonde, want ik gebruik ze intensief), tot mijn oog viel op het dopje van de lege aftershave-balsem van vriendlief. Ha, bedankt Nivea, die komt mij uitstekend van pas.

Testen

Ik hield het dopje voorzichtig onder mijn plasstraal en wonder boven wonder kreeg ik het voor elkaar om zonder plashandje genoeg urine op te vangen om de test te doen. Met een hevig kloppend hart zoog ik wat plas op met het pipetje. Ik wist het vrij zeker, maar wat als mijn lichaam me toch voor de gek hield? Wat als ik toch ‘gewoon’ een paar dagen overtijd was? Wat als mijn intuïtie er compleet naast zat? *Slik*

Vier druppels

Ik druppelde de vier voorgeschreven druppeltjes op het schermpje van de Kruidvat zwangerschapstest. Floep, daar kwam de controlestreep tevoorschijn. Dat was stap één. Ik tuurde naar de ruimte ernaast. Er was niks te zien. Ik keek nog een keer en meende hééél in de verte een vaag streepje te zien. Of was dit mijn verbeelding? Ik werd er stikzenuwachtig van. Ik besloot even achter de pc te gaan zitten en na een paar minuten terug te komen. Toen ik sneller dan gepland terugliep naar de badkamer, durfde ik bijna niet te kijken, maar… jawel!! Daar was de tweede streep, weliswaar iets lichter dan de controlestreep, maar hij stond er toch echt overtuigend genoeg! Een brede glimlach verscheen op mijn gezicht. Zie je wel, ik ken mijn eigen lichaam het best! En oh ja, joepie, ik ben weer in verwachting!! :)

Twee streepjes

Ik keek nog eens goed naar het schermpje. Verrek, wat zag mijn oog? Zelfs een heel vaag derde streepje. Oh-oh, wat is dit nu weer? Ik ga er voor het gemak even vanuit dat dit wat ingedroogde urine is, want als twee streepjes ook stiekem betekent dat het er twee zijn in plaats van één dan ben ik uiteraard heel erg blij, maar dan moet ik ook even aan het idee wennen… en ik denk mijn vriend (en onze portemonnaie) ook. 😉

p.s. Maar voor mij dus geen Predictor-controle-test, want als het Kruidvat zegt dat ik zwanger ben dan is dat gewoon zo. Het bewijs loopt hier trouwens rond.

geen reacties

geef een reactie