Moeder – dochtermomentje

Moeder - dochtermomentje - www.mamagooitheteruit.nl

07 sep Moeder – dochtermomentje

Mijn lieve, kleine meisje is zojuist in slaap gesukkeld op mijn schoot. Ik kijk neer op haar fijne snuitje. Op haar wangen rusten haar lange wimpertjes. Gelukkig, ze zijn langer en donkerder dan die van mij. Dat scheelt later een hoop mascara smeren. Sorry, 10.000 Calorie Mascara, ze zal je niet nodig hebben! Met dank aan papa.

Neusje

Ik bestudeer haar eigenwijze neusje, wat een exacte replica van die van mij op die leeftijd is. Ik hoop niet dat dochterlief ooit met het zachte deel van haar neus op de judomat zal belanden, zoals ik. Komt het model niet ten goede.

Mijn blik zakt af naar haar scherp afgetekende lipjes. Haar mond is half geopend. Ze is namelijk voor de honderste keer verkouden, en flink ook. Ze ademt vredig in en uit. Helaas, producent van Lushes Lips lipliner, ook jullie gaan van haar niet rijk worden! 😉

Ik kijk naar haar zachte, bolle wangetjes en de miniscuul blonde haartjes erop. Als ze maar niet haar vaders haargroei heeft of die van mij. Prima hoor, veel hoofdhaar, maar op andere plekken kunnen we tegenwoordig met minder toe. Ik vrees namelijk dat de voordeelverpakkingen wegwerpscheermesjes, ontharingscrèmes en waxstrips dan niet aan te slepen zijn. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook nog zoiets als laseren. Voor (bijna) alles is gelukkig een oplossing.

Ik kijk om me heen, in de woonkamer heeft dreumesdochter met haar 15 maanden meer schade weten aan te richten dan orkaan Andrew in Florida. Het duurt niet lang meer voor de noodtoestand wordt uitgeroepen. Verbaasd kijk ik naar dat volstrekt ontspannen meisje in mijn armen. Troep maken is ook een talent en ze boft, want ze heeft het van twee kanten.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Loslaten

Nog verbazingwekkender is dat dit kleine mensje, mijn dochter, ooit uit mij is gekomen. Het klinkt misschien gek, maar soms ben ik nog steeds niet aan het idee gewend dat dit mijn kindje is. Mijn dochtertje, dat ik tegen al het kwaad in de wereld wil beschermen. Liefhebben is loslaten, dat realiseer ik me nu des te meer.

Ik kan namelijk piekeren, fantaseren en op de zaken vooruit lopen als de beste, maar de tijd zal het leren. Hoewel ik benieuwd ben naar wat de toekomst haar zal brengen, probeer ik te genieten van dit moeder-dochtermomentje. Dus ik wacht nog even met haar slaperige lijfje naar boven te brengen en geniet van haar zorgeloze snoetje, lekker veilig in mijn schoot.

geen reacties

geef een reactie