Mannen zijn net grote baby’s

Mannen - grote baby's - www.mamagooitheteruit.nl

Verrassinkje onder bed

01 jul Mannen zijn net grote baby’s

Kinderloos tijdperk
Reeds in het kinderloze tijdperk wilde ik me nog wel eens beklagen over het soms weinig volwassen gedrag van mijn vriend. Tijdens mijn zwangerschap grapte ik al dat ik straks twee kinderen zou hebben -drie, inclusief de kat (waarbij laatst genoemde overigens nog het meest volwassen gedrag vertoont). Mocht ik ooit enig moment getwijfeld hebben aan deze stelling dan is die twijfel compleet verdwenen sinds ik een dochtertje van bijna een half jaar heb. Daar komt bij dat we af en toe last hebben van Babylonische spraakverwarring om het feest helemaal compleet te maken. Ja, ook dat nog, ik heb een grote import baby.

Snotneus
Dat deze gelijkenis echt opgaat, werd dit weekend maar weer eens bewezen. Die uk van ons had weer eens een snotneus meegenomen van de crèche, of het was nog steeds de eerste die vrolijk in stand wordt gehouden door de rest van de druipneuzen op het kinderdagverblijf, kan ook. Ik ben de tel hoe dan ook kwijt. In ieder geval had ze ervoor weten te zorgen dat de hele familie in meer of mindere mate geïnfecteerd was.

Zo vader, zo babydochter
Onze dochter heeft er momenteel een handje van om heel theatraal te kuchen, terwijl ze je triomfantelijk lachend begroet als je bezorgd komt kijken of het wel goed met haar gaat. Ra ra, van wie zou ze dit nu hebben..?

Vriendlief had het flink te pakken en dat mocht iedereen weten ook. Dit manspersoon liep namelijk (overdreven) luid niezend en proestend  zijn bacillen te verspreiden met een wc-rol onder zijn arm. Het verbaast me overigens dat daar nog plek was, naast zijn ziel. Als ik ‘me and my shadow’ al kwijt mocht zijn, wat overigens best lastig is in onze 57 m2, dan hoefde ik alleen maar het spoor volgesnoten stukjes papier te volgen om bij hem uit te komen. Net Klein Duimpje.

Het liefst was hij de hele dag in bed blijven liggen en had met een krakerig stemmetje en een bibberig handje om verse jus d’orange gevraagd, omgeven door een lawine aan natte zakdoekjes. Dat zijn trouwens van die verrassinkjes die je maanden later bij een grote schoonmaak stoffig en al onder het bed vandaan vist.

Mis
In het toilet had ik de wc-rol prikker net weer aangevuld met drie rollen, zodat we er voorlopig weer vol goede moed tegenaan konden. Kreeg ik in de middag de klacht dat de wc-rollen bijna op waren! Pardon?! Nu al? Had hij er gewoon drie nieuwe rollen volledig doorheen gesnoten! Zal je zien, zit ik er een keer voor een grote boodschap, grijp ik mis. Kan ik vegen met de krant waar we geen abonnement op hebben…

geen reacties

geef een reactie