Liefde voor muziek

Liefde voor muziek - www.mamagooitheteruit.nl

13 okt Liefde voor muziek

Shorty is, net als zoveel kindertjes, gek op muziek. Ze kan – als we niet opletten – uren achter elkaar kinderliedjes kijken en luisteren op de iPad. Driftig wordt er met haar prikvingertje geswipet om van een volgend muzikaal hoogstandje te kunnen genieten. Bij liedjes van uitzonderlijk goede kwaliteit wordt er door onze dreumes ook meegedeind. Liedjes die haar niet kunnen bekoren worden bruut de nek omgedraaid. Over smaak valt overigens te twisten.

Muziekale genen?

Ik ben benieuwd waar die voorliefde van muziek vandaan komt. Haar vader heeft een brede muzieksmaak. Die luistert van opera tot reggae en naar alles wat er tussen zit. Zelf ben ik wat kieskeuriger. Ik houd meer van hiphop, raggae en salsa. Zolang er maar met de billen geschud kan worden. Of in mijn geval kon… (lees hier hoe dit komt). Ik heb nog een blauwe maandag blokfluit en daarna saxofoon gespeeld, maar ik liep niet over van het talent of de prestatiedrang. Papa heeft naar mijn weten nog nooit een muziekinstrument aangeraakt. Zingen lijkt bij ons allebei op “krassen”, dus we zijn niet echt behept met fantastisch muzikale genen. Kabouterdochter’s zangstem lijkt vooralsnog verdomd veel op die van ons, dus een flitsende carrière als popster zit er denk ik niet in, tenzij ze wil gaan grunten… (voor mensen die geen idee hebben waar ik het nu over heb: dit zijn een hoop diepe keelgeluiden die death metal zangers plegen te produceren. Zingen zou ik het persoonlijk niet willen noemen. Ik verbaas me er altijd over dat die gasten niet bij bosjes aan joekels van knobbels op hun stembanden geopereerd moeten worden).

Haar oom daarentegen is voortdurend met muziek bezig. Hij speelt niet onverdienstelijk in een band die erg populair was in de jaren negentig en momenteel met een revival bezig is. Zou het dan..? Zaten er stiekem toch wat sluimerende muziekgenen in mijn vriend en nu ook in onze dochter? Voor kerst kreeg ons neefje een mini-drumstel. Hij vond het zelf wel leuk, maar onze Uk (net een jaar oud) was er niet bij weg te pesten. Ze kon nog niet bij de pedalen, laat staan zelfstandig op het krukje zitten, maar met de stokjes krachtig in haar knuistjes geklemd wist ze, vanaf de schoot van een ieder die haar maar terwille wilde zijn, een aardige roffel weg te geven. Hoe meer herrie, pardon muziek, hoe beter.

Drummen

Mijn vriend en ik hebben al afgesproken dat als ze over een aantal jaar nog steeds zo into muziek is – en met name het drummen – dat ze dan op drumles mag. Maar een drumstel komt er voorlopig niet in. Ook geen mini variant. We weten nu al niet waar we al onze troep moeten laten. Moet ze haar neefje maar lief aankijken als we bij oma in Engeland zijn. Daar staat hij namelijk in de kelder kostbare ruimte in beslag te nemen. Mijn zwager is echt slim. :)

Het toeval wil dat mijn eigen vader in een ver verleden gedrumd heeft en ergens op zolder zelfs nog zijn oude drumstel heeft staan. Misschien dat als ze opa lief aankijkt, hij hem wel een keer tevoorschijn wil halen. Volgens mij doen we oma daar ook een enorm plezier mee (nietwaar, mam?). Meestal moet mijn moeder dan maanden zeuren om het ding weer opgeruimd te krijgen. Kan Kruimel er tot die tijd mooi elke week even op oefenen na haar drumles. Heel veel last zullen mijn ouders er vast niet van hebben, die worden toch al doof. Hi hi, misschien ben ik nog wel slimmer dan mijn zwager. 😉

geen reacties

geef een reactie