Liefde op het eerste gezicht

Geflirt op het terras - mamagooitheteruit.nl

10 dec Liefde op het eerste gezicht

Barcelona, ik houd enorm van deze stad. Ik heb er 15 jaar geleden als au-pair gewerkt en ben er inmiddels al tig keer terug geweest, al dan niet met een berg pubers en een stel collega’s. In welke hoedanigheid ik er ook ben, Barcelona voelt telkens weer als thuiskomen.

Deze keer heb ik geen verzameling ongeleide projectielen in mijn kielzog, maar slechts mijn eigen moedertje. Samen zitten we aan het eind van de dag op een terrasje te genieten van een glaasje sangria. Niet ver van ons vandaan zit een Spaanse jongen met zijn ouders aan een tafeltje.

Don’t feed the monster

Hij is leuk. Hij heeft een paar vrolijke bruine ogen en een ondeugende
glimlach op zijn gezicht. Hij heeft lichtbruine krulletjes en een kuiltje als hij lacht. Hij kijkt naar me. Ik kijk terug. Hij glimlacht en kijkt dan verlegen weg. Ik lach naar hem. Hij lacht terug en draait weer verlegen zijn hoofd af. Dat geeft me de tijd om hem eens nader te bestuderen. Hij draagt een wit t-shirt met de tekst “don’t feed the monster” erop. Ik moet er stiekem om lachen. Hij heeft in ieder geval gevoel voor humor. Daaronder heeft hij een korte broek en blauw-wit geruite bootschoenen.

Don Juan

Hij kijkt weer voorzichtig mijn kant uit. Ik lach en zwaai naar hem. Hij lacht en zwaait terug. Spiegelen. Dat is een goed teken. Ik steek mijn tong naar hem uit. Hij doet hetzelfde. Jeetje, wat een flirt. Ik doe net alsof ik me achter mijn handen verstop en kom er lachend weer achter vandaan. Hij slaat zijn handen ook voor zijn ogen en gluurt stiekem door zijn vingers mijn kant uit.

Dan vinden zijn ouders het tijd om bruut een einde aan ons geflirt te maken. Ze maken aanstalte om af rekenen en te vertrekken, maar niet nadat hij nog even naar het toilet is geweest. Als hij wegloopt zie ik dat hij o-benen heeft. Schattig. Als hij terug komt vraag ik hoe hij heet. Mario. Als hij definitief weggaat krijg ik een kushandje. Dat ik natuurlijk retourneer.

Daar gaat hij dan. Mario. 20 maanden oud. Twee turven hoog. Het was liefde op het eerste gezicht.

geen reacties

geef een reactie