Wel klappen, mam!

Klappen - kastje - open deuren

03 jan Wel klappen, mam!

Onze oudste is dol op aandacht. Het mooiste is om aandacht te krijgen zonder er iets voor te hoeven doen, zoals met je verjaardag. De kinderen en juffen zingen voor je op de crèche. Je krijgt een op maat gemaakte verjaardagsmuts, uiteraard van Elsa. Je mag in het midden van de kring zitten, cadeautjes uitdelen en er zelf een uitzoeken uit de grote mand en dat allemaal met een stralende snuit en in een top humeur.

Twinkle Twinkle

Maar ze is niet te beroerd om er iets voor te doen om in het middelpunt van de belangstelling te geraken. Zo zingt ze zonder blikken of blozen Twinkle Twinkle voor de hele groep op de crèche.
Ook met de kerst heeft ze Twinkle Twinkle vertolkt, zij het met een tikkie schroom, voor de hele Engelse/Italiaanse/Deense familie die uit alle hoeken en gaten van Europa was uitgerukt om samen te eten en kerstliedjes te zingen.
Onze oudste kabouter geniet al sinds ze heel jong is van applaus. Dan gaat haar koppie helemaal stralen en klapt ze zelf het hardst mee. Ik had verwacht dat dit na verloop van tijd minder zou worden, maar het tegendeel is waar.

Theater

Vraag me niet waar ze het vandaan heeft, maar tegenwoordig rukt ze bij mijn ouders thuis de deuren van het dressoir open en gaat ertussen staan. Luid kondigt ze haar ‘show’ aan. Als je niet meteen toesnelt, komt ze je halen. Aan de hand word je meegetroond om er zeker van te zijn dat je je niet onderweg bedenkt. Je wordt in een stoel geplant en onze kleine aandachtjunk neemt in haar pyjamaatje – so much voor de aankleding – plaats tussen de kastdeurtjes. Met op de achtergrond een bont decor van lukraak in de kast gekwakte rompertjes, sokjes, t-shirtjes en broekjes. Sommige deuren kunnen beter gesloten blijven…

Ze overtuigt zich ervan dat ze de aandacht van opa, oma, mama en kleine zus heeft en begint luidkeels te zingen. Onze lieve peuter is helaas niet gezegend met een erg goede zangstem, sterker nog – hoe luider ze zingt, hoe harder het glazuur van je tanden springt. Maar goed, we zitten de ‘show’ uit. Als een volleerd artiest maakt ze een buiging zo diep dat ze haar eigen voeten bijna kan kussen. Uiteraard klappen wij onze handen van ons lijf. Zelf klapt ze even enthousiast mee.

Sterallures

Dit geintje wordt nog minimaal drie keer herhaald, waarbij ze Twinkle Twinkle ‘de verkorte versie’ ten gehore brengt. Op het laatst is het liedje zo drastisch ingekort dat haar neus al na één gezongen regel op de grond hangt in afwachting van applaus. Klap je niet of niet hard genoeg dan krijg je op je kop. Nu al sterallures.
Kleine zus kijkt met grote ogen en open mond wat grote zus allemaal tussen die kastdeuren uitspookt. Watch and learn, lijkt ze te denken. Ik houd mijn hart vast.

TVOH

Ik vrees dat als dit zo doorgaat ze zichzelf totaal overschattend opgeeft voor TVOH. En dat mama haar dan mag vertellen dat haar gekweel in de douche best aardig lijkt te klinken, maar dat alle kraaien in de buurt denken dat het paringstijd is als ze begint te zingen. Tenzij haar stem zich – against all odds – enorm positief ontwikkelt. Dan zit mama natuurlijk trots vooraan als vanouds haar handen van haar lijf te klappen. Alleen tot die tijd kan ze beter gaan drummen.

geen reacties

geef een reactie