Karma is a bitch

Karma is a bitch - mamagooitheteruit.nl

31 dec Karma is a bitch

“^*#%+]#!”, vloekend val ik nog net niet van de trap. De reden? Op bijna elke traptree ligt wel een hoopje iets. Bankafschriften, pensioenoverzichten, vuile theedoeken met bestemming wasmand, pot verf met roerhoutje, een bidon… Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt op onze trap. Om maar te zwijgen over de duit die onze kat in het zakje doet door op elke tree een pluk haren achter te laten… En dan heb ik het nog niet eens over wat er allemaal bovenaan de trap geduldig ligt te wachten om naar beneden te verhuizen: vuile luiers, half gevulde kopjes koude thee, lege wc-rollen…

Opruimen is een kunst

Volgens mij heb ik het al eens eerder gezegd, maar in troep maken zijn wij stuk voor stuk pro’s. Het lijkt alleen of mama de enige in dit huishouden is
die ook nog eens wat opruimt. Op de crèche leren ze onze uk om op te ruimen. Soms héél soms demonstreert ze die vaardigheid door een kopje of vorkje van haar picknicksetje in het bijbehorende picknickzakje te doen om een seconde later head first in de zak te te verdwijnen en al ons opruimwerk weer ongedaan te maken. Altijd op momenten dat je je zwaar verlept voelt na een drukke werkdag en zij hoognodig naar bed moet. *tandenknarst*

Ik weet nog goed hoe mijn moeder zich vroeger hardop afvroeg of we misschien kippig waren, elke keer dat we de trap op roffelden zonder ons eigen stapeltje (meestal schoolboeken) mee naar boven te nemen. Uiteraard rolden we dan met onze ogen en de volgende keer renden we doodleuk weer oostindisch blind de trap op. Troep maken kon ik toen al als de beste en dat heb ik inmiddels weten te perfectioneren. En met mij zijn al mijn gezinsleden (al dan niet genetisch bepaald) voorzien van deze gave… Karma zit zich nu ongetwijfeld gniffelend in haar handen te wrijven.

Karma is…

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nu begrijp wat mijn moeder (of vader want die wilde zich ook nog wel eens beklagen) bedoelde. Het is een wonder dat er bij mij thuis nog geen dooien zijn gevallen. Near accidents zijn echter aan de orde van de dag. Om daar korte metten mee te maken, heb ik vandaag alles van de trap gehaald. We kunnen voorlopig weer zonder hindernissen de trap op en af, want omdat Karma op dit punt geen vriendin gebleken is, lijkt me het toch niet zo verstandig om haar te blijven tarten.

P.S. Sorry, pap en mam…

Tags:
,
geen reacties

geef een reactie