Hoe is het nu met..? – online daten – 2

Hoe is het nu met..? - www.mamagooitheteruit.nl

14 aug Hoe is het nu met..? – online daten – 2

Voor de nieuwsgierigen en onoplettenden onder ons: hier staat de blog over online daten die eraan voorafging.

Hey L! 😉

Het gaat uitmuntend! NOT! :)

Het vrijgezellenbestaan is vooral heel erg wennen na twee jaar relatie. Het heeft voordelen, maar zeker ook vele nadelen. Ik heb trouwens niet zozeer een hekel aan het wordt single (of vrijgezel). Ik vind het eigenlijk wel bruisend klinken. Alsof je een superleuk leven hebt vol feestjes en andere activiteiten. Geen verantwoordelijkheden en vooral lang leve de lol! Het tegendeel is uiteraard waar. Ik mag op zich niet klagen. Heb leuke, lieve vriendinnetjes en doordat mijn beste vriendinnetje onlangs is getrouwd had ik nog best wat om handen de laatste tijd. Maar echt bruisend is het niet te noemen.

Maar misschien komt dit wel vooral omdat ik al 33 ben en geen 22 meer. Ik denk dat hier wel een verschilletje in zit. Mijn vriendenkring is redelijk burgerlijk geworden (net als ik tot voor kort) met vaste relaties en een enkeling is zelfs al mama (ik noem geen namen) 😉

Goed, ik wijk af. Om mezelf wat afleiding te bezorgen en vooral de broodnodige aandacht van het mannelijk geslacht, ben ik inderdaad de online datingwereld aan het verkennen. Ook ik heb voor mijn net gestrande relatie een korte tijd op RP rond gedwarreld, maar ben blij dat deze tijden voorbij zijn (al zullen er nog genoeg singles zijn die wat achter lopen op dit gebied en nog wel RP als toevluchtsoord gebruiken, maar laten we eerlijk zijn, deze potentiële mannen zou ik niet eens willen leren kennen, want bij mij past natuurlijk enkel een moderne, hippe man) 😉

Het taboe is wel sterk afgenomen merk ik. Ik ken inmiddels aardig wat koppels die elkaar via deze weg ontmoet hebben en zij doen er lang niet altijd geheimzinnig over.En eerlijk is eerlijk, hoe ouder je wordt, hoe kleiner de kans dat je spontaan iemand tegen het lijf loopt. Singles lijken, ondanks dat we met velen zouden moeten zijn, schaars in het dagelijks leven. Laat staan leuke singles!

Tegenwoordig heb je geen pc meer nodig om online te kunnen daten. Inmiddels heb ik al drie apps op mijn mobiel geïnstalleerd; Tinder (wel bekend onder singles, vreemdgangers en zelfs onder de monogame, gesettelde bevolking is Tinder geen onbekend verschijnsel), Paiq en The Inner Circle (laatste twee zijn denk ik minder bekend).

Tinder is het meest succesvol. Ik denk ook dat daar de meeste singles ‘rondlopen’. Je hoeft iemand eigenlijk enkel te ‘liken’. Liked die persoon jou ook dan ben je een match en kun je met elkaar chatten. De tijden van hartjes sturen en hopen dat die persoon een mailadres stuurt, zodat je geen betalend lid hoeft te worden is dus wel voorbij. :) Alleen The Inner Circle werkt ook op die manier, maar daar heb ik dan ook nog geen date vandaan getrokken :)

Inmiddels ben ik toch al met vier mannen op date geweest (eigenlijk vijf, maar deze vijfde was, onverwachts toch via de normale wereld, dus telt niet mee in dit verhaal).

Helaas zit prins Charming er nog niet tussen (al ben ik daar zelf ook nog niet aan toe). Wel waren het stuk voor stuk (ok, op één na) hele leuke mannen. Toch merk ik dat ze vooral op hetzelfde uit zijn (dit doel valt te raden denk ik). Omdat ik niet elke week mijn uitgezakte lichaam aan weer een nieuwe adonis wil showen blijft het daarom vaak bij die ene date (al vermoed ik dat wanneer ik dit wel zou doen het in 99% van de gevallen ook bij die ene date zou blijven…).

Al met al begint het inmiddels wel een beetje leeg aan te voelen. Ik ontmoet het liefst een leuke kerel die niet zozeer een vaste relatie wil, maar wel regelmatig wat af wil spreken. Gewoon een soort Friend with Benefits lijkt me voor nu een leuke oplossing. Helaas denk ik dat mannen dit toch al snel als relatie bestempelen, waardoor dit eigenlijk net zo lastig te vinden is als een man die een monogame vaste relatie wil.

Ach… zo blijven we lekker bezig. You never know, wie weet kom ik hem toch nog tegen één dezer dagen. Dates from hell zijn me tot nu toe aardig bespaard gebleven al gebeurt er altijd wel iets wat je niet meer vergeet. Misschien kunnen we daar nog eens over uitweiden 😉

Groetjes,

E.

geen reacties

geef een reactie