Hoe is het nu met..? – online daten – 1

Hoe is het nu met..? www.mamagooitheteruit.nl

13 aug Hoe is het nu met..? – online daten – 1

Inleiding
Recent heb ik van een aantal minder leuke collega’s (categorie: niet erg) en hele leuke collega’s (categorie: echt jammer) afscheid moeten nemen. Aangezien ik toch wel graag van het wel en wee van mijn favoriete ex-collega’s op de hoogte wil blijven, ben ik het rubriekje begonnen ‘hoe is het nu met..?’. Hierin houden we elkaar op de hoogte van ons privéleven. Geen kip zit namelijk te wachten op saaie werkverhalen, toch? 😉 Voorheen ging dit meestal live en verbaal, nu dus helaas niet meer live en via het toetsenbord. Maar eigenlijk heeft dat ook wel weer wat.

Ex-collegaatje E.
Voormalig collegaatje E. is pas weer vrijgezel na een relatie van twee jaar en heeft zich heel moedig op het online daten gestort, want afleiding en vooral veel bevestiging van andere mannen – zij het dan digitale – werkt meestal prima als je aan het bijkomen bent van een vorige relatie…

————————————-

Hai Eetje,

Hoe gaat het nu met je? Begin je alweer een beetje te wennen aan je nieuwe status van verse single? Heb je trouwens ook zo’n hekel aan het woord ‘single’? Ik krijg er persoonlijk uitslag van, net als van het woord ‘vrijgezel’. Op een gegeven moment voelde het voor mij als iets waar je je voor moest schamen, zoals het oplopen van gonorroe of iets anders smakelijks. Maar goed, ik ben dan ook wel erg lang in de datingfase blijven hangen, dat was waarschijnlijk mijn probleem (niet de gonorroe, die is me gelukkig tot op heden bespaard gebleven ;)). Maar zover ben jij nog lang niet en ik wil je natuurlijk niks aanpraten. 😉

Ik begrijp dat je de wereld van het online daten aan het verkennen bent en dat er inmiddels wel het eea veranderd is. Ik weet nog dat voor ik er zelf mee begon, ik eerst een enorme drempel moest overwinnen. Internetdaten was namelijk voor nerds die nooit buiten kwamen of voor de kliekjes van het datingcircuit. Dat had ik toch niet nodig? Nou, mooi wel dus. De leuke mannen stonden – heel gek – niet in rijen van drie te trappelen voor mijn deur. Een vriendin had me ervan weten te overtuigen dat ik niks te verliezen had en het gewoon moest proberen. Honderd jaar geleden zette bijna iedere – al dan niet serieuze relatiezoekende – zijn eerste onwennige onlinestapjes op Relatie Planet (RP voor intimi). Ik piekerde er niet over om met mijn hoofd op zo’n site te gaan staan, want stel je voor dat iemand me zou herkennen (!), en bij de ruimte waar je wat over jezelf kon vertellen, had ik heel obstinaat gezet: hier ben ik iets te lui voor. Dat waren nog de dagen dat je met dit soort acties weg kwam. Ik kreeg dus wonder boven wonder nog reacties ook, maar mijn hoofddoel was het mannelijk aanbod ongestoord kunnen begluren.

De mannen vielen, afgaand op de foto’s die er stonden, nogal tegen. De reacties die ik zelf ontving, waren ook nogal wisselend. Leuke mannen reageerden vaak niet, want die werden al overspoeld met ‘hartjes’, nog zoiets waar mijn haren van overeind gingen staan. Als je interesse had om met iemand in contact te komen, maar je was geen betalend lid dan kon je diegene alleen een hartje sturen. Brrr, kansloos… Bovendien houd ik niet zo van afwijzingen, dus zelf met hartjes strooien deed ik dan ook het liefst zo min mogelijk. Ik ontving ze liever. 😉 Kortom, ik moest op zijn zachtst gezegd een beetje aan dat online datinggebeuren wennen… Van Jan de Plafondspuiter, tot aan een voormalig nep-schilderijen-langs-de-deuren-verkopende-ex-verslaafde, van halve stalkers tot aan bindingsangstigen, ik heb ze allemaal in mijn inbox gehad (en deels ook ontmoet). Maar eerlijk is eerlijk, de aandacht was wel verslavend. Goed, tot zover: oma verhaalt.

Ik ben onwijs benieuwd hoe het jou online vergaat. Ik hoop dat jouw succesfactor iets hoger zal liggen dan die van mij toen. Als je een keertje in een dipje zit en hard wilt lachen ten koste van een ander dan heb ik nog wel wat ‘dates from hell’ verhalen voor je.

Groetjes,

L.

p.s. Als je het leuk vindt, kun je hier haar antwoord lezen over het online daten van nu!

geen reacties

geef een reactie