Hoe is het nu met..? – Date from hell – 1

Hoe is het nu met..? www.mamagooitheteruit.nl

27 aug Hoe is het nu met..? – Date from hell – 1

Hai E.!

Daar ben ik weer! Begon je me al te missen? 😉 Ik vond het helemaal niet zo’n gek idee om een aantal dates wat meer inhoudelijk te bespreken. En nu ik A heb gezegd moet ik ook B zeggen, als ik je tenminste wil opvrolijken met verhalen uit mijn (voormalig) kleurrijke singlebestaan.

Een ‘date from hell’ is natuurlijk alleen leuk bij een ánder. Het kan daarom ook een afschrikwekkende werking hebben, dus: lezen op eigen risico. 😉 Ok, date from hell is misschien lichtelijk overdreven, maar hij was op zijn zachtst gezegd: anders dan anders. Afijn, beoordeel zelf maar.

In het tijdperk dat ik zelf nog vrolijk op RP ronddartelde, ben ik ooit in gesprek geraakt met een jongen uit Rotjeknor. Als ik het me goed herinner, was hij in onze bescheiden mailwisseling welgeteld één hele keer grappig geweest en ik ben nu eenmaal een sucker als het om mannen gaat die me aan het lachen maken. Hij had wat mij betreft alleen wel al een ‘smetje’ op zijn blazoen, namelijk een dochtertje van één jaar. Maar aangezien dit niet de eerste date was die ik via RP zou hebben en mijn succesrate inmiddels al redelijk bedroevend was, had ik besloten iets ruimdenkender te worden. Daarvoor waren mannen met kinderen een no-go zone. Noem me bekrompen of zelfs egoïstisch, maar ik zat als kinderloze vrijgezel niet op andermans kroost te wachten, laat staan op een boze ex. Dus een date met hem overwegen was voor mij op zich al een hele overwinning.

Van zijn foto werd ik ook niet meteen wild, maar hij was niet onaardig en sommige mensen staan nu eenmaal niet zo denderend op foto’s. Zie je, ik was nog steeds enorm ruimdenkend bezig. Ik had nog altijd niks te verliezen, behalve hooguit wat tijd. Nou, daar bulkte ik als bijna overrijpe vrijgezel toch van, dus vooruit met die geit. Ik besloot in te stemmen met een afspraakje.

Op de afgesproken tijd stond ik keurig op hem te wachten. Meneer de consultant was iets aan de late kant, maar dat had hij me keurig laten weten, dus dat had ik hem gauw vergeven. Het enige waar ik wel even aan moest wennen was die rammelbak waarin hij aan kwam rijden. Mijn hemel. Hij moest nog een plekje zoeken om te parkeren en eigenlijk viel het me nog mee dat hij me niet vroeg om achter zijn auto aan te lopen om eventueel losgeraakte onderdelen op te rapen…. Maar goed, don’t judge a book by its cover, dat is niet zo aardig (niet dat ik ooit beweerd had dat ik dat was).

Het vermoeden dat deze jongen zeer waarschijnlijk niet helemaal mijn type was, had ik al vrij snel na onze kennismaking, maar de date moest toen nog plaats gaan vinden… Onder het genot van een kopje thee kwam ik steeds meer te weten over dit manspersoon. Hij werkte nu dus als consultant en had naar eigen zeggen een goed betaalde baan. Hartstikke fijn voor hem. Dat was alleen niet altijd zo geweest, want er was een tijd waarin hij voor een onguur type in Duitsland nep schilderijen langs de deuren verkocht had, voorzien van een vals echtheidsbewijs (hé, wat leuk: een contradictio in termini). Aha… Hij vertelde er zo uitgebreid over dat ik denk dat ik na die date gemakkelijk zelf zo’n handeltje had kunnen beginnen.

Mensen bedonderen, ik houd daar niet zo van. Ik ben een groot voorstander van eerlijkheid. Vervolgens vertrouwde hij me ook nog heel openhartig toe dat hij in een afkickkliniek had gezeten. Hij was een ex-drugsverslaafde… En dát, lieve mensen, was alles bij elkaar toch iets te veel eerlijkheid voor mij. Hij had deze info beter kunnen bewaren voor een zeer hypothetische tweede date, als luchtig stiltevullertje of zo.

Anyway, deze jongen was zo niet mijn type dat ik na alle ontboezemingen heel graag een eind wilde maken aan de date, maar hij was helemaal uit Rotterdam gekomen en we waren pas een half uur onderweg… Ik kon het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om een uitweg te verzinnen, want hij was op zich echt niet onaardig. En ik ben ook heus vóór tweede kansen, alleen in dit geval liever niet met mij. Sorry. Gelukkig had ik de mazzel om een kennisje tegen te komen die hem wel leuk vond en een tijd wist te entertainen. Prima! Mijn zegen had ze! Needless to say dat er geen vervolgdate is gekomen. Er zitten nu eenmaal grenzen aan mijn ruimdenkendheid.

Dit was eerlijk gezegd wel een van de meest kleurrijke dates die ik via RP gehad heb. Ik ben héél benieuwd naar jouw gedenkwaardige momenten tijdens je afspraakjes. Ik speel graag eens ramptoeristje bij andermans liefdesleven in plaats van het lijdend voorwerp te zijn in dat van mezelf, dus: vertel, vertel! 😉

Groetjes,

L.

p.s. Lees morgen haar antwoord op mijn date from hell! :)

Enne voor meer leesplezier over online daten, klik hier voor de eerste mailblog en hier voor het antwoord.

geen reacties

geef een reactie