Hij kwam, hij kwam… die lieve, goede Sint!

Sint - mamagooitheteruit.nl

19 nov Hij kwam, hij kwam… die lieve, goede Sint!

Daar stonden we dan om klokslag een uur – met ons goede gedrag – bij de haven om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. We bleken niet de enigen te zijn, die hun kroost wat oer-Hollandse traditie wilden bijbrengen. De hele kade was aan beide kanten bezaaid met kleine hulp-Pietjes en -Klaasjes. Het was een indrukwekkend bontgekleurd gezelschap. De spanning was van de snuitjes van zowel de ouders als de kids af te lezen. Hier en daar kleurden er wat neusjes blauw, want er stond een stevige wind en al gauw voelde het alsof er ook enkele ledematen aan het afsterven waren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wind in de rug

Hopelijk had de Sint wind mee en zou dit zijn aankomst bespoedigen. De meute werd namelijk steeds onrustiger en onze ledematen steeds kouder. We hadden de mazzel dat het, ondanks de slechte voorspellingen, min of meer droog was. Waarom is het toch dat het weer met dit soort heuglijke gebeurtenissen nooit echt meewerkt in dit land? Misschien waren de weergoden van plan om ons te straffen voor die oeverloze Pietendiscussie? In de hoop dat het roet van hun gezichten wordt gespoeld, zodat hun bleekgezichtjes tevoorschijn komen? Ik weet het niet, maar een waterig zonnetje was wat mij betreft zeer welkom geweest.

Mini-Piet

Dreumesdochter en haar vriendje ondergingen al het audiovisuele geweld gelaten. De oma van haar vriendje had een heel schattig Pietenpakje voor haar kleinzoon gekocht. Hij was alleen niet ge├»nteresseerd in een verkleedpartijtje. Onze kabouter was dat wel, die zet namelijk een tas op haar hoofd en roept ‘hoed’, dus het leuke outfitje bleef niet ongebruikt.

Goedheiligman

Sinterklaas kwam uiteindelijk iets van een kwartiertje later dan verwacht aan. Toen de boot aangelegd was en Sinterklaas voorzichtig van boord geklauterd was, hij wordt per slot van rekening ook een dagje ouder, nam hij uitgebreid de tijd voor al zijn minderjarige fans. Wij stonden iets te ver af, dus een handje van de Sint zat er helaas niet in. Een zakje pepernoten daardoor jammer genoeg ook niet en dat terwijl mijn zwangere buikje toch aardig begon te knorren.

Glimp

We hebben nog een poging gewaagd om iets meer dan de neus van de Sint te kunnen zien bij het podium, maar de Sint had zoveel handjes te schudden dat dit toch iets te lang naar de smaak van onze kleintjes duurde. Die wilden zelf lopen, op onderzoek uit, Sint of geen Sint. Gelukkig waren er op de markt gratis verse poffertjes te krijgen. Lekker wat warms na al dat gekleum.

Conclusie: de sfeer en organisatie was prima, maar wellicht dat onze ukkies nog iets te klein waren. Volgend jaar de herkansing of als het weer wederom niet zo uitnodigend is, lekker voor de tv. :)

geen reacties

geef een reactie