Zwangerschapsforum, het fenomeen

Zwangerschapsforum, het fenomeen - www.mamagooitheteruit.nl

Zie je wel? ;)

03 jul Zwangerschapsforum, het fenomeen

Ja hoor, er bestaat een iniminikansje dat ik deze maand zwanger ben en ik verander subiet in een soort op hol geslagen zwangerschapsfora-afstruinenend-monster. Tot diep in de nacht ploeg ik me door alle 200+ pagina’s met zwangerschapssymptomen van praktisch half zwanger vrouwelijk Nederland vanaf het jaar 1900, misschien zelfs nog van ervoor.

Zwangerschapssymptomen

Bere interessant vind ik het om op zo’n zwangerschapsforum te lezen over vrouwen die voor hun ei ineens jeuk aan hun linkerteen hadden en dit hoogst verdacht vonden. Zo verdacht zelfs dat ze het op een van de fora noteerden als een mogelijk zwangerschapsverschijnsel. En voor de NOD ineens een verstopte neus hadden en een pukkel op hun bil met de vraag of ze dit keer misschien wel zwanger zijn, omdat die pukkel er vorige maand toch echt nog niet zat.

Zwangerschapsfora zijn verslavend

Het antwoord of we zwanger zijn, gaan we zeker niet op zo’n zwangerschapsforum vinden, een beetje geduld en een zwangerschapstest zijn toch echt effectiever, maar hoe onzinnig het ook is, het werkt gigantisch verslavend. Op de een of andere manier zijn we allemaal krampachtig op zoek naar bevestiging, zittend op het overbevolkte wachtbankje tot aan de NOD. Want zelfs al is er maar 1% kans dat het raak is, het is zo heerlijk om vast te houden aan die gedachte en te fantaseren over een toekomstig kleintje. De teleurstelling als de ongesteldheid zich straks toch aandient, daar denken we voor het gemak nog maar even niet aan.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Vergrootglas

Met argusogen houd ik momenteel mijn eigen lichaam en geestelijke toestand in de gaten. Uiteraard heb ik zelf ook ineens de gekste kwaaltjes die ik voorgaande maanden niet had. Nee, nogal wiedes! Toen legde ik nog niet elk krampje, chagrijnig buitje en verandering in mijn poeppatroon onder een vergootglas. Toen hoorde het allemaal doodgewoon bij mijn cyclus en was het zeker geen reden om nachtenlang lijsten met zwangerschapssymptomen voor door te spitten.

Virtuele vriendinnen

Maar goed, momenteel verslind ik dus alle lijstjes op elk willekeurig zwangerschapsforum. Zo weet ik inmiddels dat Poppy83 eerst negatief getest heeft, maar na drie dagen alsnog positief. Dat Ineenkeerraak79 de wc als haar beste vriend beschouwt en Mamavanluc voor de tweede keer zwanger is, deze keer van een tweeling.

Ook al neem ik niet actief deel aan de discussies op deze zwangerschapsfora toch voelt het alsof het stuk voor stuk meiden zijn waarmee ik in dezelfde zwangerschapsyogaklas zit. Ik weet de meest intieme dingen van hen, tot aan hoeveel afscheiding ze wanneer hadden en in welke kleur. Ik leef met hen mee bij onverklaarbare krampjes en ben bedroefd als er zwangeren afvallen door een missed abortion.

Maar of ik over een week nu wel of niet zwanger blijk te zijn, zolang we ons best doen voor een kindje vrees ik dat mijn zwangerschapsforaverslaving nog niet voorbij is en behoren Poppy, Ineenkeerraak en Mamavanluc nog steeds tot mijn beste virtuele vriendinnen.

Tot ziens dus op een zwangerschapsforum! 😉

 

geen reacties

geef een reactie