Het avondritueel

Het avondritueel - mamagooitheteruit.nl

20 mei Het avondritueel

Het avondritueel. Ik ben er geen fan van. Het begint al met het verzinnen wat we nu weer moeten eten. Als ik dan eindelijk iets verzonnen heb en in elkaar heb weten te flansen, is het afwachten of mijn brouwsel dankbaar opgesmikkeld wordt of dat er met een misprijzend gezicht en een verwijtend vingertje luidkeels verkondigd wordt: ” I don’t like that!” Terwijl ze het de honderd keer ervoor wel lekker vond…

Tussen etens- en bedtijd

Vervolgens moet er nog wat tijd overbrugd worden tussen etenstijd en bedtijd. Kabouterdochter’s ritme is namelijk nogal onhandig. Is mijn eigen schuld. Haar middagdutje begint doorgaans wat laat doordat mama de afgelopen tijd zwanger is geweest, geen vroege verplichtingen had en daarom meestal niet tijdig ophoefde. De start van de dag was dus wat later en hierdoor ook het middagdutje.

Meestal lezen we dan nog een paar boekjes of ze schenkt mama denkbeeldige kopjes thee in alvorens we naar boven vertrekken. Maar niet nadat we alle speentjes, knuffels en andere meuk verzameld hebben die mee naar bed moeten. Het liefst zeult ze als een ware acrobaat alles zelf de trap op, waardoor het een eeuwigheid duurt voor we boven zijn.

Tandjes poetsen

Boven aangekomen moet er als onderdeel van het avondritueel een schone luier om, vitamine D op haar speentje, kind in slaapzak en niet te vergeten: tandjes gepoetst worden. Ook dat wil ze eerst zelf doen, maar poetsen is bij haar met een grote grijns tandpasta opzuigen en een paar schijnbewegingen maken met de borstel. Zodra mama het overneemt, wordt het een uitdaging om de borstel zo stevig mogelijk tussen de tanden geklemd te houden. Zucht! Al haar tandenborstels zien er binnen no-time uit alsof we ze gebruiken om de wc mee te schrobben. Dubbele zucht…

Als ze eindelijk klaar is om naar bed te gaan en niet geprobeerd heeft om me een karateschop te verkopen, hetgeen voor haar een grappig spelletje is, maar voor zwangere mama een gevaarlijke grap dan lezen we meestal nog een verhaaltje. Zo niet dan zwiep ik haar met een grote boog haar bedje in. Schildpadnachtlampje aan, kus op de bol en doei! Het avondritueel: zo niet mijn hobby.

Tags:
geen reacties

geef een reactie