Heilzame kusjes

Heilzame kusjes - mamagooitheteruit.nl

22 apr Heilzame kusjes

Een tijdje geleden rende onze dreumesdochter voor ons de toko uit waar we net eten gescoord hadden, omdat mama weer eens geen inspiratie had om te koken. Ik riep nog: “Niet te hard rennen!”, maar de woorden waren mijn mond nog niet uit of kabouterdochter lanceerde zichzelf. Ze vloog letterlijk de stoeprand af. Boem! Plat op haar gezicht. Uiteraard was het brullen geblazen en papa stoof op haar af om haar van de straat te plukken. Maar dit keer was papa niet genoeg. Ze wilde haar mama. Want alleen de kusjes van mama doen je namelijk je pijn vergeten.

Mama’s kusjes

Wat is het toch met de kusjes van mama dat ze ervoor zorgen dat een schram of buil ineens geen pijn meer doet of gewoon compleet vergeten is? Papa’s kusjes lijken lang niet zo effectief, terwijl papa echt dol is op zijn kleine meisje. In zijn kusjes zit ook een hoop liefde, zo niet meer dan in die van mama. Bovendien is ze idolaat van haar vader. Mama is meer noodzakelijk kwaad. Zij zorgt voor de nuttige dingen in het leven van dit kaboutermeisje, zoals schone kleertjes en een maaltje om het knorrende buikje mee te vullen. Toch verbleken tot mijn verbazing papa’s placebo-kusjes bij de heilzame kusjes van mama.

Liefde is de gemeenschappelijke deler in deze, dus daar kan het niet aan liggen. Wat is dan het geheime ingrediënt? Misschien precies dát. Mama zorgt grotendeels voor het algehele welbevinden van ukkie, papa voor de ballonnen en slingers in haar leven. Geen pijn of verdriet hebben is dus iets wat mama hoort op te lossen. Met een heilzaam kusje. Dan zijn de basisvoorwaarden weer hersteld om te kunnen genieten van de versiersels in het leven aangebracht door papa.

Filosofisch of wetenschappelijk?

Of het echt zo eenvoudig is als ik vermoed, betwijfel ik. Wellicht is er een wetenschappelijke verklaring voor waar ik als simpele ziel geen weet van heb. Heeft het te maken met het soort ‘monen’ dat je als moeder afscheidt wanneer je je kind van heilzame kusjes voorziet. Feromonen of andere hormonen. Maar ja, ik was nu eenmaal in een licht filosofische bui. Et voilà, zie hierboven het resultaat van mijn hersenspinsels. :)

geen reacties

geef een reactie