Hallo Jumbo ballon!

Hallo Jumbo ballon - www.mamagooitheteruit.nl

06 jul Hallo Jumbo ballon!

“Bal, bal!” Begerig prikt onze dochter met haar kleine vingertje richting de gele ballonnen op een stokje naast de caissière. Zo eentje wil onze dreumes ook wel. Die van haar is inmiddels een paar maatjes gekrompen, dus ze vindt het tijd voor een nieuwe. Ons wurm is namelijk idolaat van ballonnen en zo gauw ze hen gespot heeft, is het gedaan met de rust. Onder luid gekerm probeert ze zich uit alle macht uit de wagen te wurmen richting de gele “bal”.

Oranje Jumbo ballon
Ik spot ineens verderop vanwege Kongingsdag twee oranje Jumbo ballonnen. Ik vraag aan de caissière of ik er eentje mag pakken. Dat mag. Met een stralende lach sluit mevrouwtje de ballon op een stokje in haar armpjes. Vervolgens zwaait ze het ding blij heen en weer. Ik kijk argwanend naar het stokje. Dat ziet er op het eerste gezicht heel onschuldig uit, maar er zou zomaar eens een oogje aan kunnen eindigen.

Ik heb het nog niet gedacht of ik hoor mijn dochter piepen. De ballon is losgekomen en ligt op de grond. Ze zwaait vervaarlijk met het ballonloze stokje. Ik prik hem gauw weer terug in het houdertje aan de ballon. Ik waarschuw nog dat ze hem buiten goed moet vasthouden anders vliegt hij weg. Volledig nutteloze info, want ze heeft met haar 16 maanden nog geen flauw idee wat ik hiermee bedoel.

Dag Jumbo ballon!
Niet lang daarna lopen we buiten. Het waait een beetje. Binnen luttele ogenblikken gaat de ballon op stok er vandoor. Ik kan hem nog net grijpen. Pfoei, een groot drama is zojuist voorkomen. Ik mopper dat mama hem wel vast zal houden, want anders zijn we hem straks definitief kwijt. Nog geen twee stappen later weet de ballon ook aan mijn knuistjes te onstnappen…

De ballon heeft duidelijk haast om er vandoor te gaan. In een split second besluit ik -met dochter in de kinderwagen, sport- en overvolle boodschappentassen erop en eraan- achter de ballon aan te hollen. Ik lijk wel niet snik. Gelukkig hangt de ballon niet al te ver ergens in de struiken. Ik parkeer dochterlief met toebehoren en spring in de struiken. Dat heeft mama maar weer mooi opgelost.

Maarrr… dit zal me geen tweede keer gebeuren. Met de ballon in een wurggreep hobbelen we naar huis. Dochterlief besluit nog even een beetje moeilijk te doen door onrustig heen en weer te schuiven en om de “bal” te roepen, maar ze is al gauw afgeleid door haar omgeving. Fijn zo.
Thuisgekomen, haal ik het onbetrouwbare stokje er meteen af. Dolgelukkig knuffelt ze de oranje ballon.

Klantloyaliteit
Mijn complimenten, Jumbo. Dat doen jullie slim. Het kost bijna niets en het verhoogt de winkelvreugde bij al het minderjarig grut dat verplicht met papa en mama mee boodschappen moet doen. Dat noem ik nog eens op tijd beginnen met het creeëren van customer loyalty.

Tags:
,
geen reacties

geef een reactie