Erfelijk belast

Erfelijk belast - www.mamagooitheteruit.nl

Is dit nu wat ze een "blue print" noemen? ;)

06 jul Erfelijk belast

Wat me vrijwel direct opviel toen mijn dochtertje geboren was, was de gelijkenis tussen haar voeten en de mijne. Ze heeft gewoon een kopie van mijn voeten, maar dan in het miniatuur. Ik zie hetzelfde stelletje vrolijke wiebelaars als waar ik elke dag op neergluur, zij het vele malen (en maten) schattiger dan die van mij.

Favoriet lichaamsdeel
Nu weet ik niet of je heel blij moet zijn met voeten als de mijne (of enkels, maar dat is een heel ander verhaal). Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat ik over dit tweetal beschik. Qua functionaliteit is er ook niks op aan te merken, maar qua vormgeving blijft er best nog wat te wensen over. Het is van mezelf beslist niet mijn favoriete lichaamsdeel, maar laat het gek genoeg nu precies mijn favoriete lichaamsdeel van mijn dochter zijn. Misschien is het ’t feest der herkenning, geen idee, maar ik vind haar voetjes om op te vreten.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Wat mij betreft is er niks zo aandoenlijk als een stel kindervoetjes. Ik moet er ook altijd even aan zitten. Even over wrijven, even plagend aan een teentje trekken, even doen of ik haar voetjes opeet. Voorheen kon dit nog wel een giechelbui opwekken, maar tegenwoordig ondergaat ze het maar gelaten. Ze kan ze ook zo heerlijk vergenoegd vasthouden als ze op haar rug ligt met haar voetjes in de lucht dat het me vertedert.

Ze weet nu nog niet hoeveel plezier ze later van die twee zal hebben: al die kilometers die ze haar zullen dragen. Ze weet ook nog niet dat als ze straks wat groter is, het een beetje een ongeorganiseerd clubje zal zijn, net als tulpen na een week in dezelfde vaas. En ook niet dat als ze vast een blik in de toekomst wil werpen, ze maar een gil hoeft te geven en mama haar sokken uittrekt.

Excuses
Hmmm, nu ik er zo over nadenk, moet ik haar volgens mij mijn excuses aanbieden. Ok, hier komt ‘ie dan: sorry, dat van alle dingen waar ik je erfelijk mee kon belasten, het nu net mijn vóeten zijn, waar ik je mee opscheep. Maar bekijk het van de zonnige kant: het hadden ook die van je vader kunnen zijn.

 

geen reacties

geef een reactie