Hoe is het nu met..? – Een tweede – 1

Hoe is het nu met..? www.mamagooitheteruit.nl

10 sep Hoe is het nu met..? – Een tweede – 1

Inleiding
Recent heb ik van een aantal minder leuke collega’s (categorie: niet erg) en hele leuke collega’s (categorie: echt jammer) afscheid moeten nemen. Aangezien ik toch wel graag van het wel en wee van mijn favoriete ex-collega’s op de hoogte wil blijven, ben ik het rubriekje begonnen ‘hoe is het nu met..?’. Hierin houden we elkaar op de hoogte van ons privéleven. Geen kip zit namelijk te wachten op saaie werkverhalen, toch? 😉 Voorheen ging dit meestal live en verbaal, nu dus helaas niet meer live en via het toetsenbord. Maar eigenlijk heeft dat ook wel weer wat.

Ex-collegaatje F.
Voormalig collegaatje F. is inmiddels getrouwd met een vriend van mij en samen hebben ze een zoontje van 2,5 jaar. Ze willen graag een tweede kindje.

————————————-

Ha F.,

Om eerlijk te zijn vind ik een tweede nogal een dingetje. Ik heb er hier al eens eerder over geschreven. Toen ik namelijk net bevallen was, dacht ik: Dit NOOIT meer! Maar ongeveer drie dagen na de bevalling met de ‘energiehormonen’ – of wat er ook door mijn lijf gierde – op volle sterkte actief en een geheugen dat nog steeds behoorlijk dienst weigerde, leek een tweede me best wel een erg goed idee.

Ik had zoveel energie dat ik na een paar dagen de keukenvloer alweer lag te boenen en het maar onzin vond dat de kraamhulp thee voor me zette. Dat kon ik toch best zelf? Ik was bevallen, niet ziek! Weet je wat? Ik zet ook wel ff thee voor haar nu ik toch bezig ben.Een bakje fruit? Ja, graag! Om me vervolgens schuldig te voelen dat een ander iets voor mij deed dat ik best zelf kon.

Dat er een goede reden voor is dat je een kraamhulp hebt rondlopen en dat je in China zelfs een maand in bed moet blijven, daar had ik nooit zo bij stil gestaan. Ik had al voor halve dagen kraamzorg gekozen, want wat ging dat beste mens de hele dag doen in mijn flatje van 57 m2? Een keer goed blazen en mijn huis was weer stofvrij.

Nou, dat heb ik geweten. Ik ben in mijn enthousiasme in die eerste twee weken (maar ook daarna hoor) echt over al mijn grenzen gegaan en het heeft zeker een jaar geduurd voor ik weer enigszins de oude was. Maar ja, dat is achteraf. Ik vind eigenlijk dat zo’n kraamhulp je een beetje tegen jezelf moet beschermen, zeker bij een eerstgeborene. Dit gaat me trouwens ook geen tweede keer gebeuren. Mocht er ooit een tweede komen dan wil ik een belletje naast mijn bed en laat ik me als en pasja bedienen.

Maar goed, een tweede… Ik gun onze dochter van harte een broertje of zusje. Alleen is ook maar alleen. Ze is op de crèche ontzettend lief voor de baby’s. Haar eigen berenbaby’s worden tijdens voedertijd liefdevol met hun snuit in de yoghurt geduwd en ze kunnen ook rekenen op een flesje en een speentje. Maar daar staat tegenover dat ons leven nu best wel overzichtelijk is. Ik heb zelfs af en toe wat tijd voor mezelf. Doorslapen is nog steeds een uitdaging en met een kleintje erbij begin je weer van voren af aan.

Maar ja, de biologische tijdbom tikt ook door. Stiekem wilde ik dat ik wat jonger moeder was geworden en er geen tijdsdruk was. Maar ja, dat is nu eenmaal niet zo en as is verbrandde turf, zoals ze zo mooi zeggen. Voordat ik de laatste keer zwanger werd, hield ik met militaire precisie mijn lichaamstemperatuur in de gaten. Ik was al maanden voor we voor het ‘eggie’ aan het broedprogramma zouden beginnen, bezig om een en ander in kaart te brengen. Zo zou ik alvast een eventueel patroon kunnen herkennen. Gelukkig was ik heel regelmatig, dus dat was qua ‘planning’ erg prettig. Ik als controlfreak zou dit beslist niet aan het toeval over hebben kunnen laten. Er blijven al genoeg onzekere factoren in het bevruchtingsproces over waar je totaal geen invloed op hebt. 😉

Een volgend broedprogramma zal er waarschijnlijk van mijn kant niet anders uitzien. Hoe ging het besluitvormingsproces bij jou? En wat vind jij ervan nu je ff bezig bent? Kun jij er nog relaxt mee omgaan of begin je al enigszins frustie te worden? Ben erg benieuwd! Ik duim in ieder geval elke maand weer voor jullie! 

Groetjes,

L.

p.s. Lees morgen haar antwoord over het willen van een tweede!

geen reacties

geef een reactie