Déjà vû: het bad-poep-incident

Déjà vû: het bad-poep-incident

09 feb Déjà vû: het bad-poep-incident

Toen ik klein was, ik gok dat ik zo’n zes jaar was en mijn broertje dus vier, deden onze ouders ons uit efficiëntie-overwegingen meestal saampies in bad. Dit kon heel vredig verlopen, maar we konden elkaar ook het bad uitvechten. Nu moet ik bekennen dat mijn broertje de rotste kant van het bad had, want hij zat altijd met zijn gat op de harde stop en met die koude ketting tussen zijn beentjes en ik zat als een prinsesje aan de schuine kant. Nou ja, prinsesje.., dat was alleen als ik met mijn benen over de helft mocht komen. Anders was ik meer de Prinses op de Erwt.

Keutelen

Anyway, een van de vele keren dat we samen in bad zaten, zat mijn lieve broertje te zeuren dat hij naar de wc moest. We zaten er net in, dus mijn moeder vond dat hij het best nog even op kon houden. Nou… dat kon hij dus níét en voor we er erg in hadden, dreef er vrolijk een keutel door het bad. Denk er een Jaws muziekje bij en je begrijpt de eigenlijke ernst van de situatie…

Mijn moeder plukte mijn broertje met een snelle beweging uit bad en liet mij achter met mijn broertje’s vruchtbare arbeid. Ik jengelde dat ik er ook uit wilde, maar dat mocht nog niet, ik moest eerst die keutel vangen. Nu vond ik het al niet zo aangenaam om met een stuk poep, hoe klein ook, in hetzelfde badwater te vertoeven, maar het idee dat ik hem aan moest gaan raken was zo mogelijk nog minder aanlokkelijk. Ik vond dat ze dat maar lekker zelf moest doen, maar daar had mijn mama niet zo’n trek in en weigerde me doodleuk uit bad te halen tot het een poeploze zone was.

Boterhamzakje

Gelukkig voor mij kwam ze op het lumineuze idee om me een boterhamzakje te geven, zodat ik die om mijn hand kon doen. Vervolgens moest ik de drol pakken en het zakje dan binnenstebuiten keren. Of de poep zich aan het voortplanten was, of dat mijn broertje twee keutels geproduceerd had, geen idee, maar in ieder geval moest ik twee maal in actie komen. Zo’n warm hoopje uitwerpselen in je hand, is niet echt een smakelijk gevoel. Menig hondenbezitter weet ongetwijfeld wat ik bedoel.

Overstroming

Afijn, ik moest zojuist aan dit bad-poep-incident denken toen ik mijn dochter een bad gaf. Aangezien we enkel een douche hebben, staat haar plastic badje in de douche op de grond. Ze zat lekker te spelen met haar badbeestjes toen ze ineens half ging staan, een moeilijk gezicht trok en persgluiden maakte. Hé, wacht eens even, dat hadden we niet afgesproken! En ja hoor… er dreven een grote drol en wat kleinere keutels in haar badje. In eerste instantie moest ik er om lachen, maar toen de poep uit elkaar begon te vallen, was het lachen me snel vergaan. Ik heb mijn dochter er direct uitgevist. Ik wilde haar gauw afdrogen en om tijd te besparen meteen ook even dat vieze poepwater uit haar badje gooien, kon dat mooi vast weglopen. Vissen had geen zin meer, had ik bedacht, want het was toch al uiteengevallen.

Nou, dat heb ik geweten, de hele douche overstroomde door haar keutelplaag (en dat is nu precies de reden waarom ik douches zonder opstaande rand een heel slecht idee vind!). De hele badkamer stond binnen no-time blank, de poep dreef vrolijk de hoeken in, het water liep zelfs al de gang op en het had niet veel gescheeld of de keutels hadden zich juichend van de trap afgeworpen.

Helaas pindakaas

Alleen jammer genoeg heeft onze dochter geen ouder broertje of zusje dat ik kan chanteren (of traumatiseren…) om opruimwerkzaamheden te verrichten, en zo voelde ik me helaas genoodzaakt om vele jaren na dato weer zelf met mijn handen in de mensenpoep te grijpen. Dit keer alleen zonder de bescherming van een boterhamzakje…

Tags:
, ,
geen reacties

geef een reactie