De Negenmaandenbeurs 2016

De Negenmaandenbeurs 2016 - mamagooitheteruit

29 feb De Negenmaandenbeurs 2016

In een vlaag van verstandsverbijstering hebben mijn moeder en ik besloten om naar De Negenmaandenbeurste gaan. Het idee was op zich heel leuk, al houd ik persoonlijk niet zo van grote mensenmassa’s, helemaal niet als het merendeel hiervan hormonaal is, maar goed, je leeft maar een keer hè?

Ik had dus online toegangs- en treinkaartjes met korting besteld. Een retourtje Amsterdam was een paar jaar geleden al 35 euro, dus 18 euro p.p. was mijns insziens een koopje. Al vind ik het nog steeds een boel geld voor een treinkaartje.

Ik ga niet meer dagelijks met de trein, dus ik was er een beetje uit. Ik bleek van alles te moeten printen en had vlak voor vertrek onze NS coupons nog niet geregistreerd, dus het had niet veel gescheeld of we waren illegaal aan het treinen geslagen. Mijn moeder’s laatste keer met de trein was volgens mij vlak na de Tweede Wereldoorlog, dus aan haar had ik helemaal niks. Maar eerlijk is eerlijk, nadat ik eindelijk uitgevogeld had hoe laat de directe treinverbinding naar de RAI vertrok (uiteraard ook op het laatste moment, want zwanger ben ik nog chaotischer dan ik normaal), verliep de treinreis vrij ontspannen.

Bij de RAI volgden we de rest van het vrouwvolk dat grotendeels op weg was naar de gratis vreterijen op de Huishoudbeurs. Ik was nog nooit naar een consumentenbeurs geweest en verbaasde me dan ook over hoe goed voorbereid mensen hierheen gaan. Ik heb vrouwen gezien met handbagage- en boodschappentrolley’s om alle gratis snuisterijen gemakkelijk in te kunnen veroeren. En niet te vergeten een goeie strategie om wat de moeite waard was zo snel mogelijk in de trolly te hengelen. Ik kreeg er plaatsvervangende schaamte van.

Omvang beurs

De Negenmaandenbeurs viel me qua afmeting een beetje tegen. Alle bekende en minder bekende merken waren vertegenwoordigd hoor, maar toch had ik het groter verwacht. Natuurlijk heb ook ik een babyflesje en speen gescoord, en dreumesedochter blij gemaakt met een gratis badeendje van Prénatal, maar daarmee had je het wel zo’n beetje gehad met de gratis snaaierijen. Oh ja, en een antilekflesje van het Kruidvat. En gratis is maar betrekkelijk, want je moet steeds opnieuw je mailadres aan de duivel verkopen… Voor deze hebbedingetjes, hoe welkom ook, heb ik geen trolley nodig. Vind het ook vrij hebberig staan. Al kon je ook eenvoudig van je geld af als je kinderkleertjes, babyfoons of iets anders voor de babyuitzet wilde aanschaffen. Afhankelijk van wat je allemaal aanschaft, is zo’n trolley misschien wel weer een uitkomst…

Buiken

Het was grappig om zoveel verschillende afmetingen buik, met doorgaans een paar wrijvende handen erop, bij elkaar te zien. Het viel me op dat er vrij veel slanke zwangere dames waren, met een keurig naar voren prikkend buikje en weinig overtollige kilo’s op plekken waar je het achteraf lastig vanaf krijgt. Het was opvallend dat de gemiddelde leeftijd van de zwangeren relatief laag leek te liggen. Ik vermoed dat ik in mijn uppie het gemiddelde zeker met een paar jaar op wist te krikken.

Toen we de babybeurs wel zo’n beetje gezien hadden, zijn we nog heel even een hal van De Huishoudbeurs ingedoken. Dat was echt vreselijk, wat een kermis! Je kon er over de hoofden lopen. Ik ben met mijn moeder in mijn kielzog zo snel als mijn zwangere benen me konden dragen de hal uitgewaggeld. Niks voor ons. We waren om een uurtje of 12 op de beurs en zaten om iets voor half vier weer in de trein terug. Mij kon je daarna opvegen en mijn moeder ook.

Slotordeel: het was beslist leuk om een keer gezien te hebben, maar de enquête die ik vandaag ontvangen heb van De Negenmaandenbeurs waarin hoopvol “tot volgend jaar” stond heeft geen extra zieltje gewonnen. Ik vind deze beurs alleen leuk als je zwanger bent en hoogstwaarschijnlijk vooral nuttig als het je eerste keer is en je nog van alles aan moet schaffen voor je kindje. Toch kan het een leuk dagje uit zijn voor een groep (zwangere) vriendinnen. Voor mij was dit echter een eenmalige gebeurtenis. Ik blijk gewoon niet zo’n beursmens te zijn. Bovendien verwacht ik volgend jaar om deze tijd echt niet weer zwanger te zijn, dus ik heb ook helemaal geen excuus om nog een keer te gaan. :)

geen reacties

geef een reactie