De laatste loodjes

De laatste loodjes - mamagooitheteruit.nl

10 jun De laatste loodjes

Hoewel babyzus het nog erg naar haar zin lijkt hebben in mama’s buik, begin ik nu al een beetje nostalgische trekjes te vertonen. Van mij mag ze inmiddels komen, maar gezien mijn leeftijd weet ik ook dat dit de laatste keer is dat ik zwanger ben. Niet dat ik het als een onverdeeld genoegen ervaren heb om zwanger te mogen zijn, alhoewel deze keer heilig was vergeleken met de vorige, maar toch. Dit is weer zo’n fase in mijn leven waar een eind aan komt en daar kan ik best een beetje emotioneel van worden. Net als ik er een beetje sentimenteel van werd toen grote zus uit haar luiertjes maatje nul gegroeid was. Die fase is voorbij en komt nooit meer terug. *Slik*

Emotioneel

Ik ben sowieso wat emotioneler deze laatste weken. Papa is er en neemt veel van de zorg voor grote zus op zich, waardoor die laatste loodjes op zich nog best te doen zijn. Ik krijg meer rust en slaap dan ik gewend ben als ik alleen met kabouterdochter ben en toch ben ik een emotioneel wrak. Want wat blijft er over na deze bevalling? Aan een bekende van mij die al iets oudere kindjes heeft, vroeg ik of ze het niet fijn vond dat ze van dat zwanger zijn af was. Ja, dat was ze wel, alleen het feit dat ze een fase afsloot – de vruchtbare – en de volgende eraan kwam – de overgang – vond ze wat minder. Ai, daar had ik nog niet aan gedacht. Wederom *slik*

Afscheid

Over niet al te lange tijd zal ik dus mijn vruchtbare levensfase verruilen voor een onvruchtbare. Waar eerst alle opties nog open lagen, en dan heb ik nog rijkelijk lang gewacht tot grote frustratie van mijn moeder, is die keuze om misschien toch nog te proberen om een derde kindje te krijgen er straks niet meer. Bovendien moet ik me sowieso afvragen of dat überhaupt wel verstandig zou zijn op mijn leeftijd, om nog maar te zwijgen over de financiële consequenties en onze bijdrage aan de overbevolking op deze planeet…

Kortom, ik kan gewoon niet zo goed omgaan met ‘het definitieve’ van bepaalde aspecten van het leven. Maar het is niet anders. Dat ik er nu (nog) zwaarder aan til dan normaal zal wel door de zwangerschapshormonen komen. Benieuwd hoe erg het met me gesteld is als kleine zus er straks is. Ach ja, die beruchte laatste loodjes. We zullen het ermee moeten doen.

geen reacties

geef een reactie