De glimlach van een kind

Glimlach van een kind - www.mamagooitheteruit.nl

02 jul De glimlach van een kind

Mensen laten (glim)lachen daar beleef ik plezier aan. Dan heb ik het over collega’s, familie of vrienden. Meestal doe ik dit verbaal, maar dikwijls ook geschreven, gewoon omdat ik dan lekker lang kan nadenken over hoe ik iets het beste kan zeggen voor het gewenste effect.

Alles voor een lach
Nu ik een dochtertje heb, is het ongeveer mijn levensdoel geworden om haar tandeloze bekkie dagelijks in een glimlach of -nog beter- schaterlach te zien veranderen. Ik dartel als een professionele circusclown in het rond en maak de vreemdste geluiden. Ik imiteer moeiteloos de paringslokroep van de meest zeldzame diersoorten. Alles voor dat lachje dat me alleen maar aanspoort om me nog debieler te gedragen. Aan het eind van een dag met mijn kleine kabouter ben ik dan ook gesloopt.
Dan heb ik o.a.:
Een bos bloemen uit mijn binnenzak getoverd –> minzaam lachje
Een dubbele salto gestrekt met hoek gemaakt –> een glimlach
Mezelf gelanceerd uit een kanon –> ok, ze begon te huilen
Leeuwen getemd –> bredere glimlach
Aria’s gezongen –> grijns van oor tot oor
Haar flesje gemaakt –> gegarandeerd succes
Om vervolgens de dag af te sluiten met een uitgebreide douche –> stralende lach en opgewonden getrappel

Schaterlach
De echte schaterlach is een zeldzaamheid, hetgeen me maar één keer is gelukt voor de spiegel. Uiteindelijk lachte ze toen waarschijnlijk niet om mij, maar fijn om zichzelf… Gelukkig hebben we die keer gefilmd, zodat ik die aanstekelijke schaterlach steeds opnieuw kan bekijken zonder me er voor af te hoeven peigeren.

Comfortabele stoel
Daar waar ik met het zweet in mijn bilnaat een lachje probeer af te dwingen, hoeft papa alleen maar weg te gaan en op een gegeven moment weer thuis te komen –> gratis dankbare glimlach. Zelfs vreemden op straat worden breed lachend begroet. Het mag dus duidelijk zijn: mama behoort tot het meubilair. Maar zeg nu zelf, zou je ook niet liever vanuit een comfortabele stoel vrolijk de hele wereld toelachen?

geen reacties

geef een reactie