Dé fotosessie

Fotosessie - www.mamagooitheteruit.nl

Meneer Beer, door omstandigheden buiten zijn schuld in zijn uppie...

02 jul Dé fotosessie

Het leek ons een leuk idee om studiofoto’s te laten maken van ons destijds acht maanden oude dochtertje. Aardig  voor aan de muur in ons nieuwe huis. Weer eens wat anders dan alle goedbedoelde doch net niet scherpe iPad foto’s die mijn moeder (of de juffies op de crèche) zo ijverig voor ons maakt.

Nu is onze dochter best een lachebekkie, maar op zo’n dag moet je dat altijd maar weer afwachten. Als belangrijkste tip hadden we meegekregen dat ze vooral uitgerust moest zijn. Uiteraard waren haar tandjes net begonnen met doorkomen en de nachten zijn hierdoor op zijn zachtst gezegd nogal een uitdaging.

Vlak voor de fotosessie had ik haar nog even in bed gelegd voor een tukje, zodat ze in ieder geval vrolijk en uitgerust in de studio zou verschijnen. Uiteraard wilde ze niet gaan slapen en bouwde een feestje in haar bed. Toen ze eindelijk in slaap was gevallen, was het nog maar een half uurtje voor vertrek. Ik moest haar dus wakker maken, wat resulteerde in  -hoewel het middag was- een ochtendhumeurtje.

Groepspic
Daar aangekomen werden eerst de foto’s met papa, mama en Kruimel gemaakt. Ze had een humeur om op te schieten en er kon geen lachje vanaf. Hoezeer ik ook mijn best deed om haar aan het lachen te krijgen door onder haar voetje te kriebelen.

Daarna was de vissekom aan de beurt. Als er iemand van water houdt dan is het die Kleine, maar ook dit voorwerp bracht niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Gelukkig begon ze nu wel een beetje te ontdooien. Toen maar haar eigen knuffel van stal gehaald, een ijsbeer. Dat zorgde voor wat meer röhring. Eerst kreeg hij een klap en vloog uit beeld. Het was duidelijk niet de bedoeling dat meneer IJsbeer haar momentje in de spotlights zou verpesten. Gelukkig bedacht ze zich en werden de twee vriendjes alsnog samen vereeuwigd.

Vervolgens waren de foto’s op de rug en van de zijkant aan de beurt. Hier kwam een andere knuffel in beeld, meneer Aap. Dit ging niet onaardig, tot ze de deken waaronder ze lag naar binnen begon te werken. Het was duidelijk tijd voor iets nieuws.

Reuze Beer
We zouden ook een paar foto’s maken met een enorme bruine beer die ze daar hadden. Nou, dat was een hit. Ze straalde van oor tot oor en knuffelde hem helemaal plat, waardoor ze met beer en al omkukelde. Op een van de foto’s zie je ze beiden van achteren en heeft de beer zijn arm om Ukkie. Ze kijkt schuin naar hem omhoog alsof ze aandachtig naar zijn verhalen luistert, zo schattig.

Toen was het tijd voor het hobbelpaard. Dat vond ze geweldig. Ze kon niet stoppen met lachen en kraaien. Ook toen er een kitscherig stoeltje tevoorschijn kwam, kon dat de pret niet drukken. Ze zat erop met een stralende snuit, als een koningin op haar troon.

Daarna was ze er wel klaar mee. En het eindresultaat? Dat was uiteindelijk súper, zelfs het familieportret was te verteren. Echt een aanrader zo’n fotosessie.

De after-sessie
Nou, dat hebben ze heel slim aangepakt. Toen we binnenkwamen stond een foto van ons drietjes op groot scherm op ons te wachten. Jeetje, dat is een leuke binnenkomer. Hij viel me trouwens ontzettend mee. Kind stond er inderdaad alles behalve lachend op, maar mama en papa waren best te verteren. Mijn moeder meenemen was heel gezellig, maar niet goed voor mijn portomonnee (wel voor die van de fotograaf).

Het meisje dat ons hielp was een schatje en super geduldig. Ze gaf heel verstandig geen antwoord op mijn vraag hoeveel het per foto kostte. We moesten ze eerst maar eens bekijken. Uiteindelijk hebben we 16 foto’s genomen van de 72. We hebben er 1,5 uur over gedaan om die te selecteren. Er waren pakketten bij van 450 euro, maar dat was me echt te gortig. Nu bleven de kosten nog enigszins binnen de perken, al heb ik er toch meer dan ik wellicht in mijn uppie uitgekozen zou hebben.

geen reacties

geef een reactie