De eerste keer ziek

Ziek - www.mamagooitheteruit.nl

23 feb De eerste keer ziek

Natuurlijk is onze dreumes in haar 15 maanden op deze aardbol wel eens eerder niet lekker geweest. Het snot komt regelmatig met bakken uit haar mopsneusje en ze is ook wel eens wat huilerig of hangerig. In haar eerste paar maandjes bij ons zijn we meerdere keren met piepende bandjes richting huisartsenpost of ziekenhuis gecrost. Alwaar het gelukkig steeds met een sisser afliep.

Verwend

Maar nu is ze toch echt ziek. Al dagen was ze hangerig en huilerig, maar er was niks aanwijsbaar mis met haar. Tot gisternacht. Ze werd wel 100 keer huilend wakker, haar koppie voelde aan als de waterkoker waar we zojuist thee mee hadden gezet, ze ademde heel erg gehaast en oppervlakkig, en na het controleren met de thermometer noteerden we 40 graden koorts. Reden tot lichte paniek bij deze onervaren ouders. Gauw een sinasprilletje erin en de huisartsenpost maar lastig gevallen, want -noem ons verwend- koorts had ze tot nu toe nog nooit gehad.

Huisartsenpost

Bij de huisartsenpost werden ze niet warm of koud van mijn telefoontje. Er werd alleen wat kribbig gereageerd toen ze naar haar gewicht vroegen en ik met mijn slaapdronken harses “3 kilo” zei. Dat was toch wat weinig voor een meisje van 15 maanden… Eh ja, mijn nederige excuses. Ik slaap namelijk alweer drie dagen niet en als je dat optelt bij de rest van de afgelopen 15 maanden aan slaapgebrek, dan krijg je dit soort intelligente antwoorden.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Ziekies

Maar goed, ons moppentrommeltje had het zwaar. Zachtjes kreunend bij elke ademhaling lag ze tussen ons in met een gloeiend koppie. Haar haartjes waren vochtig, haar neusje zat verstopt en haar longetjes zorgden voor een gezellig ratelend achtergrondgeluidje. Gelukkig zakte de koorts door de sinaspril en kon ze eindelijk in slaap vallen. Zij wel…

De dag erna begon goed, maar ze was nog steeds niet helemaal zichzelf. Ze had geen trek in eten wat we nog nooit met haar meegemaakt hebben. Ze eet normaalgesproken de lepel er nog bij op. ’s Avonds weer koorts en, oh schrik, spikkels en vlekjes op haar lijf. Is dit nu de beruchte 97ste kinderziekte of is het toch de 98ste?!

Vuurdoop

Hoe goed we ook voor haar proberen te zorgen, je voelt je vreselijk machteloos als je kindje er zo lusteloos bij hangt. Waar ze normaal bij alles opgewekt ‘papa’ roept, was het nu een klagerig ‘mamamáááá’..! Reuze zielig. Het is nog niet helemaal voorbij, maar dit was onze vuurdoop. En zonder arrogant te willen klinken: papa en mama doen het helemaal zo gek nog niet als crisisteam.

Oh, en thank God voor sinaspril!

Tags:
,
1Reactie

geef een reactie