Bierbuikjes en okselhaar

Leonardo DiCaprio - bierbuikjes - www.mamagooitheteruit.nl

Bron: www.wtf.nl

24 aug Bierbuikjes en okselhaar

Newsflash: bierbuikjes en okselhaar zijn in! Met verbazing kijk ik naar een foto van Leonardo DiCaprio die de zee inloopt. Hij flasht zijn bierbuikje waarvan men bepaald heeft dat dit nu sexy is. Ik heb hem in de loop der jaren steeds meer zien uitdijen. Ik was in zijn dunne jaren al geen fan, maar met welvaartspensje al helemaal niet. Wat al die topmodellen in hem zien, is me een raadsel. Hij zal wel een prettig mens zijn, of zo…

Bierbuikje

Het is een beetje jammer dat menig man dit als excuus aan zal grijpen om nog maar een biertje naar binnen te kiepen en een keer extra langs de Mac te gaan. Ok, laat ik niet generaliseren. Ik heb het nu gewoon even over mijn eigen man… Fijn dat je zo tevreden bent met jezelf, maar een klein beetje meer zelfkritiek zou je niet misstaan, schat (toen ik dit schreef, klopte het, maar tot mijn grote genoegen is zijn buikje momenteel drastisch aan het slinken :))! Bierbuikjes, groot of klein, zijn wat mij betreft namelijk niet sexy! Toegegeven, sommige mannen dragen het buikje met wat meer flair dan andere. Een wasbordje hoeft van mij ook niet per se (mag uiteraard wel :)), maar zo’n flubberpensje dat eruit ziet alsof je net bevallen bent, is niet aantrekkelijk. Dat was het niet bij mezelf en dat is het niet bij een (mijn) man.

Bekend okselhaar

Daarnet werd ik geconfronteerd met foto’s van een heleboel bekende vrouwen die hun okselpluis zo nodig moeten laten staan. Julia Roberts, Madonna, Lady Gaga, allemaal gunnen ze me een kijkje onder hun oksels. Ik word er niet blij van. Sterker nog, ik word er een beetje misselijk van. Letterlijk. Zelf word ik er wel eens van beschuldigd dat ik een harenfobie heb. Ik ben namelijk “gezegend” met een flinke haargroei en vind dit uitermate vermoeiend. Ik ben regelmatig druk in de weer met waxstrips en een scheermes en ik heb mijn heil zelfs al gezocht in grover geschut als de laser. Less is more wat mij betreft. Ik word blij van een permanente babybillen-zachte-bikinilijn, gladde beentjes en dito okseltjes. Als ik het me kon veroorloven en het nut zou hebben (blond haar is een lastig verhaal qua laserontharen) dan had ik mijn hele lijf laten laseren. Voor nu heb ik het bij de onderbenen, oksels en bikinilijn gehouden. Dit even ter zijde.

Maar goed, wie heeft bedacht dat dit “in” is? Wie heeft bepaald dat ik een bierbuikje sexy moet vinden? Of dat een pak shag onder je oksels een leuk uitzicht biedt? Dan maakt het ff niet uit of het au naturel is of kek smurfenblauw (drie maal raden van wie dit laatste okselhaar afkomstig was). Komt er misschien een denktank bij elkaar in Hollywood die na vele uren “denktanken” tot de conclusie komt dat dit maar weer hip moet zijn? Dat we niet alleen teruggaan naar de broeken met olifantenpijpen, maar ook naar andere modegrillen uit het Flowerpowertijdperk? Luister, echt niet álles van vroegâh is beter!

Ach ja

Anyway, ik kan me hier over opwinden, maar mijn mening blijft helaas buiten de beïnvloedingssfeer van fashionable Hollywood. Ik vind bierbuikjes en okselhaar nu eenmaal niet mooi en daar gaan al die celebreties niks aan veranderen. Al vrees ik dat ik er nog wel een aantal keer ongevraagd mee geconfronteerd zal worden. Dus doe ik maar gewoon wat ik altijd doe, wat inhoudt dat tegen de tijd dat ik aan iets nieuws gewend ben en overweeg om mee te doen, het alweer uit is. Kan ik me de moeite deze keer mooi besparen, want: weg is weg. :)

geen reacties

geef een reactie