Bevruchting

Bevruchting - mamagooitheteruit.nl

27 okt Bevruchting

Wat een ontzag heb ik voor het menselijk lichaam en dat van mij in het bijzonder. Want weet je hoe onwaarschijnlijk het is dat je als vrouw zwanger wordt? Helemaal als een niet meer zo piepjonge vrouw? Ik geloof dat ik ooit ergens gelezen heb dat je als vrouw van 35 per keer maar 5% kans maakt om zwanger te worden. Da’s niet heul veul. Er voor het gemak even vanuitgaand dat je het wel op het ‘juiste’ moment doet.

Bevruchtingsslagveld

Ik meen mij te herinneren dat er een ware oorlog in je lichaam woedt voordat er (al dan niet) een bevruchting plaatsvindt. Ik stel me zo voor dat een leger zaadcelsoldaatjes ergens in mijn onderlichaam in een hinderlaag ligt, klaar om een argeloos passerend eitje te bespringen. In een normaal vrouwenlichaam geven de eicelsoldaatjes zich niet zomaar gewonnen. De wapens worden opgepakt *wapengekletter*. De aanval wordt afgeslagen. Bevruchtingsslagveld. Triomf voor de eicelsoldaatjes. Ereronde. Helaas, pindakaas. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Dé bevruchting

Nou, niet in dit lichaam. Dit lichaam vindt dat het lang genoeg heeft weg moeten kwijnen voor het bezwangerd werd. Het was er al jaren klaar voor. Het zou me niks verbazen als mijn eicelsoldaatjes ergens in een hoekje rustig liggen te snurken. Mijn zoveelste, wanhopige, onbevruchte eicel slurpt de soldaatjes als zo’n jaren 80 vochtslurpertje naar zich toe. En de zaadcelsoldaatjes worden met open armen ontvangen. Bevruchting een feit. Feest.

Eerlijk is eerlijk, het zaakje stinkt. Maar mij hoor je niet klagen. 😉 Daarna begint de lange en gevaarlijke voettocht voor het bevruchte eitje door de eileider, op zoek naar een relaxt plekje in de nieuwe tijdelijke woning. Anti-kraak welteverstaan.

Het is ongetwijfeld wat kort door de bocht maar dit is zoals ik me mijn bevruchting voorstel. :)

N.B. Aan bovenstaande kunnen allerminst wetenschapelijke conclusies verbonden worden. Gezien de toestand van mijn geheugen, is ook niet uitgesloten dat ik aan geschiedsvervalsing doe.

geen reacties

geef een reactie