Bevallig bevallen

Bevallig bevallen - mamagooitheteruit.nl

Mooi roze is niet lelijk?

26 nov Bevallig bevallen

Bestaat er zoiets als ‘bevallig bevallen’? Hoe doen filmsterren en fotomodellen dat eigenlijk? Die hebben buiten een klusje te klaren, ook nog een imago hoog te houden. Of komt er een knap staaltje acteerwerk bij kijken tijdens het bevallen? Of liggen ze uitsluitend in poses waarin hun onderkin en de cellulitis het minst zichtbaar is? In het kader van beroepsdeformatie? Ik ben daar best benieuwd naar.

Mani- en pedicure

Ik kan me zo voorstellen dat ze ruim op tijd zorgen dat hun handjes en voetjes er keurig bij gemani- en pedicuurd liggen. Ze kunnen natuurlijk niet met een paar weerwolfklauwen en de doula in hun slipstream in het ziekenhuis verschijnen. Waarschijnlijk ligt (of hangt?) de flamoes er ook keurig geharst bij, net als de beentjes. Geen trauma’s dus voor hun verloskundige of gyn tijdens de bevalling. De bofferds. Lelijke spataderen hebben ze geen last van, want ze zijn – met dank aan de personal trainer en voedingscoach – in totaal maar 4 kilo aangekomen. En haartjes en make-up worden sowieso elke dag keurig verzorgd door hun persoonlijke make-up artist. Mens, wat een verantwoordelijkheid!

Toen mijn bevalling eindelijk doorzette, of nou ja, er zette eigenlijk nog helemaal niks door, maar mijn kind deed een bescheiden poging om eruit te komen, waggelde ik in een foeilelijk, slobberig, zuurstokroze huispak rond. Het deed niks voor mijn figuur, of wat er van over was, en al helemaal niet voor mijn kont. De prettigste manier om de weeën op te vangen was voor mij liggend, dus ik lag het grootste deel van dag met charmant klapperende dijen op bed. Ergens was het wel bemoedigend, want na elke flinke wee, gaf ik mezelf op deze manier een klein applaus.

Toen de verloskundige mijn vliezen had gebroken om dochter wat meer te motiveren eruit te komen, ben ik druipend en lekkend de auto in gekrabbeld. Kraamverband heeft namelijk ook zo zijn beperkingen… In het ziekenhuis werd ik in een rolstoel geparkeerd waarna mijn vriend de auto weg ging zetten. Vervolgens heb ik ’Klein Duimpje style’ een vruchtwaterspoor getrokken vanaf de receptie tot aan de kraamafdeling. In welke kamer ligt ze? Volgt u de weeïge vruchtwaterlucht maar…

Onderste regionen

Het deel waar mijn kind door naar buiten moest, had ik zo goed en kwaad als het ging bij proberen te houden, maar dat werd naar het eind toe steeds meer een uitdaging, dus ik ben ervan overtuigd dat ík de gyn wel geshockeerd heb. Ik wist ook niet hoe snel ik met het scheermes moest zwaaien toen babydochter er eindelijk uit was. Al is het alleen maar voor mezelf. Ik heb de zaakjes daar graag op orde zullen we maar zeggen.

Mijn mascara was niet waterproof, dus na 25,5 uur ploeteren om onze dochter eruit te werken, hing de mascara op mijn kin. Ik zag er niet uit of ik net heel romantisch mijn eerste kindje op de wereld had gezet, maar meer als een verlopen hoer die een hele drukke dag op het werk had gehad. Inclusief “Fickfrisör”, zoals de Duitsers zo mooi kunnen zeggen. Je kunt je wel voorstellen hoe beeldig ik op de eerste foto’s na de bevalling stond. Maar ik had er op zijn Haags gezegd ‘schijt aan’. Veel te blij dat alles achter de rug was.

Kudos

Met mijn eigen bevalling in gedachten, vind ik het nog knapper – als je al dan niet met behulp van een ‘mooimaakteam’- er vrij snel na beeldig glimlachend à la Dutchess Kate op een bordes staat te wuiven alsof je niet zojuist ongetraind de marathon hebt gelopen. Dat was namelijk wel het laatste wat ik op had weten te brengen met mijn lege flubberbuik, hechtingen en plakaat kraamverband in mijn ‘granny panty’… Kortom, bevallig bevallen zat er voor mij dus niet in. Ik ga voor de herkansing.

geen reacties

geef een reactie