Alice in Wonderland

Alice- Wonderland - www.mamagooitheteruit.nl

Kinderboekenwinkel Alice in Wonderland, Den Haag

03 jul Alice in Wonderland

Als je erover nadenkt dan is de jeugd van een kind toch een grote, constante verwondering? Als ik naar mijn dochter kijk dan valt ze voortdurend van de ene verbazing in de andere, net Alice in Wonderland. Het is ook heel vermakelijk om te zien wat haar zoal verbaast en welke voorkeuren ze ontwikkelt. Met stip op één staat eten, misschien niet niet geheel onverwacht, maar dit was ook een van haar eerste woordjes. Op de voet gevolgd door alles wat licht geeft (lampen, de maan, vliegtuigen in de nacht…) en de poes (als deze laatste nou ook nog licht gaf, stond ze beslist op nummer één). Daarna komen boeken, ballen en ballonnen.

Uit de kast
Vooral haar interesse in boekjes slaan we met plezier gade. Als ze de woonkamer inkomt, weten haar kromme beentjes niet hoe snel ze richting de boekenkast moeten snellen. Vervolgens rukt ze vol kinderlijk enthousiasme haar collectie leesboekjes uit de kast en gooit ze op de grond. Alle 40. Stuk voor stuk. Daarna gaat ze met een tevreden zucht midden in de door haar gecreeërde chaos zitten “voorlezen”. Ondertussen brengt ze permanente schade toe aan de inmiddels antieke boekjes die mijn jeugd en die van mijn broertje op wonderbaarlijke wijze wisten te overleven. Er moet namelijk gekwijld, gesabbeld en verkreukeld worden. Dit ritueel herhaalt zich minimaal twee keer op een dag, aangezien ik voortdurend mijn nek breek over de troep en dus zuchtend, elke keer dat dochterlief nietsvermoedend op een oor ligt, alle 40 boekjes weer netjes in de kast terugzet. Gelukkig houden kinderen van eindeloze herhaling. Ik dan weer niet zo.

Genetisch bepaald
Haar voorliefde voor boekjes komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Haar overgrootvader was een bekende bibliothecaris in Oxford, haar opa en vader uit dezelfde lijn zijn beiden notoire boekenwurmen en ook haar moeder leest graag een lettertje weg (De Linda valt per slot van rekening onder hedendaagse literatuur, nietwaar?). Dit moet dus wel genetisch bepaald zijn, dat kan bijna niet anders.

Kinderboekenwinkel
Trouwens, over kinderboekjes en Alice in Wonderland gesproken… (ja, ik weet het, mijn hersenen kunnen wonderbaarlijke doch abrupte bruggetjes slaan). Dit is tevens de naam van een vrolijk uitziend kinderboekenwinkeltje in Den Haag, dat ik bij toeval ontdekt heb. Ze verkopen niet het standaard spul en je kunt er nog lekker ouderwets rondneuzen. Dat is met al die webshops tegenwoordig helaas niet meer mogelijk. Ook kun je er Engels-, Frans- en Duitstalige boekjes vinden. Ik vind dat persoonlijk errug handig, aangezien ons dochtertje tweetalig wordt opgevoed. Bovendien organiseren ze leesinteressebevorderende (leuk woord voor galgje) activiteiten voor de kids. Heb jij je handen mooi even vrij en je kind wordt op een educatief verantwoorde manier geëntertaind. Wat wil je als ouder nog meer? Kortom, een absolute aanrader. Als je ooit in de buurt bent, en je hebt net als ik een mini-boekenwurm thuis (of je wilt er een creeëren ;)), moet er je beslist een keer langs of anders even hun website bezoeken: www.alicewonderland.nl.

geen reacties

geef een reactie