Hoezo afvallen na de zwangerschap?

Afvallen na de zwangerschap - www.mamagooitheteruit.nl

31 aug Hoezo afvallen na de zwangerschap?

Ik ben er zo een. Wat voor een? Zo’n exemplaar met een ‘luxeprobleem’. Afvallen na de zwangerschap was helemaal niet nodig, want ik was na de geboorte namelijk vrijwel direct weer op gewicht. En hier is geen woord van gelogen. In plaats van afvallen na de zwangerschap, moest ik juist wat aankomen of op zijn minst op gewicht zien te blijven, tenminste, als ik überhaupt wat energie voor mezelf wilde overhouden. Dat ik zo vlot weer op gewicht was betekent overigens niet dat mijn lichaam ook meteen weer in model was. Mijn gewone broeken kon ik dan misschien weer aan, maar er hing nog wel wat wolligs over de rand. Om maar te zwijgen over de toestand waarin de organenwinkel verkeerde. Ik hoorde ze nog net niet over elkaar heen tuimelen bij het lopen. In het begin deed ik dus nog steeds mijn Teletubbiebroeken aan, want die zaten toch nog net iets comfortabeler. Alleen waar mijn kont ooit gezeten had, was een soort niemandsland ontstaan. Zeg, naar welke onbekende bestemming was mijn voorheen zo bevallige achterste afgereisd?

Afvallen na de bevalling?

Nu is het in mijn geval helemaal niet knap dat afvallen na de zwangerschap niet nodig was, want ik was er in totaal maar acht aangekomen. Daar heeft de hevige misselijkheid van de eerste 20 weken en de sluimerende misselijkheid tot aan de bevalling alles mee te maken gehad. Daar komt nog bij dat mijn lichaam normaal al vrij slim omgaat met extra calorieën, want het gaat gewoon lekker meer verbranden zodra ik meer ga eten, et voilà de schade blijft beperkt. Afijn, baby eruit, nageboorte eruit en ploep ik zat weer op mijn natuurlijke gewicht. Dat denk ik althans, want ik vond het niet nodig om de weegschaal (die ik niet in huis heb) het bewijs te laten leveren. Ik had wel wat anders aan mijn tiet, eh hoofd.

Twee erwten…

Toen Shorty er eindelijk was, begon ik vol goede moed aan de borstvoeding. Mijn dochter was en is een hongerlapje, maar aan de borst drinken, bleek zeker in het begin een hele uitdaging. Ik heb wat aan zitten klooien met dat borstvoeden en me noodgedwongen dus ook suf gekolfd. Ik was zowat vergroeid met dat gele gevaarte en na acht maanden was ik daar wel klaar mee. Ik leek verdorie Berta Drie wel. Nu was mijn vriendelijke voorgevel al niet zo indrukwekkend voor de zwangerschap, maar door al dat gekolf zijn mijn twee bescheiden vriendinnetjes gewoon doodleuk met de noorderzon vertrokken. Ze hebben de tepels achtergelaten op de plek waar ooits iets gezeten moet hebben. Daarmee waren de twee erwten op een plank, waar mijn opa in mijn pubertijd altijd over grapte, helaas een feit. Dus: hoezo afvallen na de zwangerschap?! Hoe kom ik juist weer wat aan?

Vermist

Dat Kruimel het eerste jaar niet doorsliep heeft ook niet geholpen. Ik voelde me constant een uitgewrongen Duizend Dingen Doekje, had geen eetlust, en was voortdurend ziek, zwak en misselijk. Ik zit nu nog 2,5 – 3 kilo onder mijn natuurlijke gewicht en laat ik het zo zeggen: ik had al geen zware botten… Ik vrees dat zolang ik die kilo’s er nog niet aan heb zitten, ik mijn billen en borsten als vermist kan blijven beschouwen. Toch heb ik goede hoop dat we ooit weer herenigd zullen worden. Zo niet, dan word ik gewoon een zuur, borst- en kontloos oud wijf dat het haar kind tot in den treure na zal dragen wat ze heeft aangericht. Lijkt me een enig vooruitzicht. Ik denk mijn dochter ook. 😉

2 Reactie's

geef een reactie