8 weken zwanger – eerste trimester

8 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

01 dec 8 weken zwanger – eerste trimester

Inmiddels ben ik 8 weken zwanger en het lijkt alsof ik een gat in mijn maag heb. Alles wat ik eet, lijkt wel te verdampen nog voor het mijn maag bereikt heeft. Er valt niet tegenaan te bunkeren. Op de beruchte zwangerschapsfora lees ik verhalen van vrouwen die hier ook last van hebben. Zij maken zich zorgen om alle kilo’s die eraan vliegen. Ik heb daar (nog) geen last van. Ik sta per slot van rekening nog wat kilo’s in de min.

Ontevreden klant

Dat holle, knagende gevoel dat blijkbaar deze keer bij 8 weken zwanger hoort is veel irritanter. Ik geef daarom de voorkeur aan voedsel dat iets vetter is. Ik heb de afgelopen weken meer ham-kaascroissantjes weggewerkt dan ik in mijn hele leven bij elkaar heb weten te snaaien. Niet omdat ik nu zo’n ongelooflijke behoefte heb aan deze vettige Franse versnapering, maar meer omdat ik het idee heb dat mijn maag dan wat langer stopt met klagen dat ik er niks instop. Ik heb nog nooit zo’n ontevreden klant meegemaakt.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Als ik niet tijdig gehoor geef aan zijn gezeur dan word ik beloond met een golf van misselijkheid. Nu is de misselijkheid sowieso vrij aanwezig, maar dan wordt het nog net een tikkie erger. Wie heeft dat bedacht? Iemand laten knorren als een stal vol zeugende varkens, maar tegelijkertijd nergens trek in laten hebben? Ik vind het een wrang grapje. Niet mijn soort humor. Kan er ook niet om lachen. Zelfs niet als een boer met kiespijn.

Je moet!

Het toppunt is net je tanden gepoetst te hebben en je bed in te kruipen, om te constateren dat er weer een gat in je maag is gevallen. Hè, neeee! Daar moet ik echt iets mee. Negeren is geen optie. Argh. Ik wankel de trap af op zoek naar brood en een pot pindakaas. Ik wil niet eten! Je moet! Fijn, dat stemmetje in mijn hoofd…

Hotel-restaurant Papa en Mama

Dus wat doe je dan in zo’n situatie? Je nodigt jezelf uit bij papa en mama. Niet nadenken over wat ik in godsnaam ga eten. Mama dwingt wel iets bij me naar binnen. Blij dat we welkom zijn. Of laat ik het zo zeggen: dat ze ons ook dit keer weer binnengelaten hebben.

Bye-bye, 8 weken zwanger. Hallo, 9 weken zwanger.

geen reacties

geef een reactie