7 weken zwanger – eerste trimester

7 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

24 nov 7 weken zwanger – eerste trimester

Deze week stond ik in de overleefstand. Ik ben nog niet helemaal gewend aan mijn nieuwe miserabele toestand, terwijl deze me toch verdomd bekend voorkomt. Alsof hij nooit is weggeweest…

Ingelicht

7 weken zwanger en mijn ouders zijn inmiddels op de hoogte. Het eigenbelang (kan ik daar wel van spreken als ik ze blij maak met een tweede kleinkind?) won het van het mijn moeder willen beschermen tegen zichzelf. Ik had twee stichtelijke kleurplaatjes van internet getrokken. Een met een jongetje en een baby’tje en eentje van hetzelfde jongetje met zijn moeder die samen in de wieg keken naar een pasgeboren broertje of zusje. Het kindje zag er wat seksloos uit, dus we gissen nog naar het geslacht. Veel keus qua toepasselijke kleurplaten had ik ook niet. Dit was nog het beste wat ik kon vinden. Misschien een gat in de markt?

LogoSmallJPG601x121 (1)

Kleurplaat

Kabouterdochter heb ik de tekeningen in laten krassen met haar stiften van de Action. Mijn potlodendoos is ergens in een krat of doos verstopt in het toekomstige kinderkamertje dat we binnenkort fijn mogen gaan uitmesten. Ik heb een poging gewaagd om ze te vinden, maar kwam er al gauw gedesillusioneerd vandaan. Stiften it is! Vakkundig ging dreumesdochter te werk bij tekening nummer een. De animo zakte wat weg bij tekening nummer twee. Hij werd hoofdzakelijk lichtblauw. Zou zij misschien wel al weten wat het wordt?! Ik had er bij allebei boven geschreven: Hoera! Als alles goed gaat, word ik in mei grote zus (klinkt lang niet zo knullig in het Engels…).

Postduifje

Een dag later heeft Shorty als een soort postduif twee opgerolde tekeningetjes aan opa en oma overhandigt, die ze tegelijk open moesten maken. Toevallig was mijn broertje er ook, dus de hele familie was meteen op de hoogte. Mijn ouders waren blij verrast dat ik al ruim 7 weken zwanger ben. Broertje is volgens mij nu nog in shock. Hij vindt het namelijk nog steeds een raar idee dat ik enkelvoudig moeder ben… Ach, hij heeft tot mei om aan het idee te wennen. De stichtelijke postertjes prijken inmiddels bij mijn ouders aan de muur. Benieuwd wie het als eerste opvalt.

Belangrijke randzaken

7 weken zwanger en ik heb ook maar eens uitgezocht hoe ik mijn ziektekostenverzekeraar op de hoogte kan stellen. Daar moet ik een speciaal nummer voor bellen ├á 50 cent per minuut, blijkt… (belachelijk!) Dat ging de vorige keer toch een stuk soepeler. Ik vinkte een hokje aan en schoon was mijn kunstgebit. Maar goed, maandag maar eens bellen en daarna meteen de verloskundige. Heb ik dat ook maar gehad. Ik rijd al een tijdje langs de praktijk van de verloskundige hopend dat ik er gauw weer langs mag (ligt op de route naar mijn werk, anders klinkt het wel heel wanhopig ;)) en nu is het al bijna zover! Toch wel weer leuk en spannend.

Bye-bye 7 weken zwanger. Hallo, 8 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie