6 weken zwanger – eerste trimester

6 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

17 nov 6 weken zwanger – eerste trimester

Daar ben ik toch maar mooi 6 weken zwanger of zoals dat officieel heet, ik ben aangeland in de zevende week van mijn zwangerschap. De week die ik eigenlijk een beetje vreesde, want de vorige keer was ik mooi de Sjaak vanaf 6+2 weken. Gelukkig is mijn lijf erg voorspelbaar, want precies vanaf 6+2 zit ik weer opgescheept met die permanente kater zonder nadorst. Ik boer weer als een bouwvakker en ik heb er deze ronde zelfs de uiterst toepasselijke katerkoppijn gratis en voor niks bij. Kortom, ik ben een gezegend mens…

Ik ben een beetje…

Geen zorgen, ik zal jullie niet tot aan week 20 vervelen met oeverloos geklaag over mijn misselijkheid. Alleen nu even, ok? Ik moet er toch een keer over kunnen zeuren? En er is niks geduldiger dan mijn eigen blog. Bovendien kun je er altijd nog voor kiezen om mijn zwangerschapsgemopper niet te lezen. Niemand dwingt je om jezelf te kwellen met mijn verhaaltjes. 😉

Tegen de misselijkheid

De vorige keer dat ik 6 weken zwanger was, heb ik van alles geprobeerd. Ik heb Nux Vomica D4 pilletjes ingenomen, verse gember gegeten (daar word ik in normale toestand al misselijk van, maar goed, ik was redelijk wanhopig…) en waterijsjes verorberd. Van de meeste dingen werd ik eerder nog misselijker dan dat ze me verlichting gaven. Coca Cola werd ook aangeraden, maar ik wil mijn halve centimer kind niet meteen vergiftigen. Het enige wat enigszins hielp, was slapen. Dan was ik heerlijk even misselijkheid-vrij. Dit was dan ook direct mijn favoriete nieuwe hobby.

Mijn geliefde kopjes thee kunnen me momenteel gestolen worden. Ik ben al blij als ik een glaasje water wegkrijg. Ik ben ook bang dat Moeders voor Moeders het deze keer weer zonder mijn plasjes zal moeten stellen. Niet omdat ik andere vrouwen geen kindje gun, maar omdat de lucht die uit die blauwe flessen komt bij mij al braakneigingen veroorzaakt. Ik ben wel van plan om weer navelstrengstamcellen te doneren. Doe ik toch nog iets voor de mensheid.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Doktersbezoek

Inmiddels ben ik ook bij de dokter langsgeweest om te melden dat ik geen last meer had van aambeien (als je maar lang genoeg wacht, lossen problemen zich vanzelf op *grijns*) en 6 weken zwanger ben. Ik had ergens gelezen dat je geen afspraak meer bij de huisarts hoeft te maken als je zwanger bent, maar hij zei dat dit niet zo is. Hij vindt het wel zo prettig om te weten en houdt tot week 10 mijn bloeddruk in de gaten. Daarna ‘ben ik van de verloskundige’.

6 weken zwanger en een enorme baaldag. De koppijn was al de avond ervoor begonnen, vermoedelijk door te weinig drinken. Eigen schuld dikke bult dus. Daarbij sliep kaboutermeisje vannacht ook weer tussen ons in. Dreumesmeisje heeft karatetrappen uitdelend de nacht doorgebracht. Nu mag je drie maal raden wie er met haar gezicht aan de ontvangende kant zat… Het is dus niet zo heel vreemd dat ik misselijker wakker werd dan toen ik ging slapen en met een ergere koppijn dan gister. Ik stootte voor de lol ook nog even hard mijn hoofd tegen de spiegelklep (Ja, spiegeklep! Serieus, wie verzint dat?!) van het kastje in de badkamer. Vervolgens stond ik deo in mijn haar te spuiten, kwam ik er na het afrekenen pas achter welke boodschappen ik allemaal vergeten was, en hing ik ‘s avonds met weerzin boven de pannen.

Mijn ouders wil ik liever nog niet het heuglijke nieuws vertellen dat ik 6 weken zwanger ben. Niet omdat ze het niet mogen weten, maar omdat mijn moeder zich dan weer zorgen gaat zitten maken. Vooral tijdens die eerste 12 weken. Ik ben alleen bang dat ik het niet nog 6 weken in mijn uppie ga redden. Gisteren heb ik, hopelijk ongemerkt, een kop thee weggekiept toen ik bij mijn ouders was. Als ik dit te vaker ga doen gaat het beslist opvallen. Daarbij, kan ik wel wat hulp gebruiken als het om de voedselvoorziening gaat. Ik moet zelf niet aan eten denken, maar de rest van het gezin dient natuurlijk gewoon een avondmaaltje voorgeschoteld krijgen.

Zwanger zijn is stom

Ja, ik weet het, ik wilde dit zelf. En ja, ik mag mijn handjes dichtknijpen dat ik überhaupt weer zwanger ben geworden. Ik had alleen gehoopt dat deze zwangerschap wél leuk zou zijn. Maar ik vind zwanger zijn nog steeds oervervelend. Het resultaat is uiteindelijk wel leuk (maar na weken nachtbraken soms ook ffies niet). Ik voorzie ook deze keer geen roze wolk, hooguit een groene-gele…

Bye-bye, 6 weken zwanger. Hallo, 7 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie