5 weken zwanger – eerste trimester

5 weken zwanger - mamagooitheteruit

12 nov 5 weken zwanger – eerste trimester

Eigenlijk was 5 weken zwanger relatief saai. Maar saai is goed als je zwanger bent, want dat betekent geen onoverkomelijke ongemakken. De Aambeien met een hoofdletter zijn geslonken tot rozijntjes met een kleine letter. Duimen dat dit zo blijft.

Onzekerheid

Ik kan gewoon nog steeds niet bevatten dat ik weer zwanger ben. Omdat ik er tot nu toe nog weinig van merk, maakt dit me toch wat onzeker of alles wel goed gaat daarbinnen. Het zorgt er ook voor dat ik het af en toe gewoon vergeet en me nog net op tijd realiseer dat ik dat toastje met kalfsfilet en uitjes dat al onderweg is naar mijn rapie er beter niet in kan steken… Wat dat betreft zal ik blij zijn als het niet meer alleen ons geheimpje is en er wat sociale controle op me wordt uitgeoefend. Dit voor het geval mijn geheugen me weer eens in de steek dreigt te laten. Ik wil dit kindje graag eenzelfde start geven als zijn/haar grote zus. Wel zo eerlijk. Gelukkig leg ik mezelf helemaal geen druk op, dat scheelt…

LogoSmallJPG601x121 (1)

Dat ik de vorige keer vanaf week 6 zo misselijk was dat ik groen zag, was ongelooflijk a-relaxt, maar wel een teken dat er iets groeide en bloeide. Daarom wordt elk tot op heden bescheiden boertje dat ik nog binnensmonds kan laten, juichend door mij geregistreerd. Ik moet toch wat. Volgende week kan ik zomaar weer permanent vegeteren op de bank en wensen dat ik het af kon met een sporadisch binnensmonds burpje.

Nachtmerries

Ik heb nachtmerries waarin ik vrolijk aan het pimpelen sla, omdat ik even vergeten was dat ik ‘alweer’ 5 weken zwanger ben… Ik word dan wakker met een enorm schuldgevoel dat ik het met dit kindje minder goed doe dan het vorige. Slaat nergens op, want ik ben normaal ook geen grootverbruiker. Ik hang slechts sporadisch aan de fles, en geen alcohol is voor mij een peuleschil. Al had ik gek genoeg tijdens mijn vorige zwangerschap tegen het eind ineens enorme zin in Irish Coffee. Ik houd niet van koffie. En al helemaal niet van whiskey. Bijzonder.

Flapuit

Ondanks dat ik er zelf nog niet helemaal van doordrongen ben dat ik weer drachtig ben, moet ik toch soms hard op mijn tong bijten om het niet te verklappen. Toevallig hadden we van het weekend een verjaardag waar meerdere broedlustige vrouwen aanwezig zouden zijn. Ik had mijn moeder verteld dat ik benieuwd was hoe dit zou verlopen en wie er wel of niet aan de alcohol zouden zitten. Toen we Shorty bij mijn ouders dropten, riep mijn moeder me nog na dat ik vast de enige zou zijn die aan de wijn zou zitten. Nou, ik dacht het n…! *bijtttt*

Bye bye, 5 weken zwanger. Hallo, 6 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie