4 weken zwanger – eerste trimester

4 weken zwanger - mamagooitheteruit

06 nov 4 weken zwanger – eerste trimester

So far so good. Ik ben me er overigens van bewust dat dit best een voorbarige conclusie is als je pas 4 weken zwanger bent. Ik weet dat een zwangerschap op geen enkele manier garanties biedt op een goede afloop (zeker op mijn leeftijd), zelfs als de bevruchting tegen alle verwachtingen in heel vlotjes verliep. Maar tot ons een eerste kijkje aan de binnenkant gegund wordt, ga ik er nog even vanuit dat alles tot nu toe ok is en het vruchtje het zich comfortabel heeft weten te maken in zijn/haar tijdelijke onderkomen. Dat neemt niet weg dat ik elke keer als ik naar de wc moet toch even mijn adem inhoud uit angst dat ik stiekem ongesteld ben geworden.

Temperaturen

Toen ik net 4 weken zwanger was maar dat nog niet officieel vastgesteld had, was ik elke ochtend nog druk aan het temperaturen. Mijn basistemperatuur was tegen mijn NOD relatief hoog en die steeg nog iets verder, dus dat gaf de burger moed. Toen ik al wel een paar dagen overtijd was, zat er ineens een klein ‘dipje’ in, dus die dag ik hield ik mijn hart vast tijdens elk tripje naar het toilet. Daarna ben ik maar gestopt. Waar het me voorheen wat houvast gaf, werd het nu een stressfactor en dat kan nooit de bedoeling zijn. Bovendien kan ik niet om de eerste zwangerschapssymptomen plus positieve test heen, dus hoeveel bevestiging heb ik nog nodig? Zolang ik geen onverklaarbare krampen heb en er niks roods uitkomt, gaat hopelijk alles nog goed.

Harige zwangerschapstest

Buiten alle eerste zwangerschapssymptomen die ik al uitvoerig beschreven heb, gedroeg de kat zich ook opvallend anders. Ik weet dat nog van mijn vorige zwangerschap. Toen kreeg ik elke dag moederlijke likjes op mijn hand of arm. Ik kan me alleen niet meer herinneren wanneer dat precies begon. Nu begon ze me dus al voor de NOD te bemoederen. Trouwens, ook de maand waarin ik dacht dat ik zwanger was, maar na een week toch negatief testte, gedroeg ze zich op dezelfde manier. De maanden tussen toen en nu, waarin ons broedprogramma noodgedwongen even de ijskast in moest, hield ze haar ruwe tongetje mooi binnenboord. Who needs a Kruidvat test? Mijn persoonlijke zwangerschapstest woont in mijn bed. 😉 Ik voel me trouwens nu al schuldig dat als alles goed gaat er over een maand of acht weer een kleintje bijkomt. Ze is namelijk nog steeds aan het bijkomen van de eerste

LogoSmallJPG601x121 (1)

Kiplekker

‘Al’ 4 weken zwanger en zoals eerder vermeld, voel ik me eigenlijk nog kippie. Dat dit slechts een gevoel van schijnveiligheid is, weet ik nog maar al te goed van de vorige keer. Toen liep ik nog vrolijk hard in de vijfde week van mijn zwangerschap en had ik onterecht goede hoop dat dit de hele zwangerschap zo zou kunnen blijven. Elke zwangerschap is tenslotte anders en bij die dáárvoor was ik al voor de conceptie misselijk (overigens is die allereerste zwangerschap helaas voortijdig geëindigd).

Indalen

Week 4 van de zwangerschap staat tot nu toe met name in het teken van het ‘indalen’ van het besef dat ik weer zwanger mag zijn, zowel bij mij als bij de papa. Het is heel onwerkelijk en tot nu toe een geheimpje van ons saampies. Gek hoor, ik ben weer met zijn tweetjes, tenminste, als je al mijn alterego’s even buiten beschouwing laat. 😉 Maar 4 weken zwanger staat ook in het teken van: wat kunnen we verwachten? Aan de bevalling zelf denken we nog maar even niet, ik houd namelijk wel van een beetje struisvogelpolitiek. Dat blijkt wel, anders was ik er echt NOOIT meer vrijwillig aan begonnen. :)

Elk pondje…

En 4 weken zwanger staat in het teken van er weer aan wennen dat ik niet meer ongeontroleerd van alles in mijn gaffeltje kan stoppen. Dat wordt weer uitvoerig etiketten bestuderen, de sla extra wassen en vragen wat overal in zit. Die overheerlijke tonijn carpaccio heb ik alweer aan mijn neus voorbij moeten laten gaan… *Zucht*. Ik wil natuurlijk niets eten wat eventueel schadelijk kan zijn voor de baby, maar ik moet er ook nog even van genieten dat ik überhaupt nog eetlust heb. Je weet maar nooit. Ach, het is allemaal voor een goed doel. En nog maar 8 maanden voor ik me er weer aan mag vergrijpen. :)

Einde van week 4

Ik ben vandaag, volgens eigen berekening, precies 5 weken zwanger en het enige wat we op het moment kunnen doen, is hopen dat de celletjes zich op de juiste manier blijven delen en het cashewnootje in mijn buik uitgroeit tot een gezond kindje. Fingers crossed.

Bye-bye, 4 weken zwanger! Hallo, 5 weken zwanger! :)

geen reacties

geef een reactie