34 weken zwanger – derde trimester

34 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

25 mei 34 weken zwanger – derde trimester

34 weken zwanger alweer! Ik voel me af en toe beroerd. Kan mijn lage bloeddruk zijn en dan moet ik niet klagen. Je kunt namelijk beter een lage dan een hoge hebben als je zwanger bent. Het kan echter ook ijzertekort zijn. Toch maar even naar vragen als ik naar de verloskundige ga.
De buik past bijna niet meer in mijn sportvest. Ik krijg de rits nog net dicht, maar dan steekt er wel een voetbal uit. Dochterlief commandeert me steevast om de rits te sluiten, maar ik ben bang dat hij straks openspringt als ik dit blijf doen…

Sporten probeer ik nog een paar keer per week te doen. Ik doe niet veel hoor, beetje fietsen en dit niet langer dan een half uurtje in een rustig tempo. Bij grote zus liep ik nog te wandelen op de band, maar met deze toeter is wandelen niet ideaal. In slakkentempo gaat het wel, maar dan kan ik het ook buiten doen. Wel zo lekker.

Pijnstilling tijdens bevalling

Ik mag met 34 weken zwanger op de teller gaan nadenken over eventuele pijnstilling tijdens de bevalling. Lachgas lijkt me wel wat, maar is geen optie in het ziekenhuis waar ik wil bevallen. Dan is er nog spul dat een aantal uur werkt. Dat kreeg ik de eerste keer ook aangeboden, maar ik dacht dat dit niet voldoende zou zijn omdat ik nog zo weinig ontsluiting had en dit helaas in slakkentempo vorderde. Ik ben achteraf heel blij dat ik voor de ruggenprik heb gekozen, alleen het risico op koorts en daardoor antibioticum voor de baby moet ik niet onderschatten. Je wilt niet dat je pasgeboren baby meteen allerlei troep in zijn/haar (hopelijk) gezonde lichaampje gepompt krijgt. Ik zal de folder er nog eens op nalezen.

Het koppie van de baby ligt gelukkig al naar benee. Dit is geen garantie dat het zo blijft, maar het is fijn dat ze blijkbaar weet wat de bedoeling is :) Het verklaart in ieder geval de trappen richting ribben.

Lekker pûh

Op de groeiecho van vorige week was te zien dat de baby haar tong uitstak. Ik had dat nog niet eerde gezien. Het was een erg grappig gezicht. Het blijkt dat ze op dat moment dus aan het drinken was.

Bye-bye, 34 weken zwanger! Hallo, 35 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie