33 weken zwanger – derde trimester

33 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

17 mei 33 weken zwanger – derde trimester

Weekje Londen met 33 weken zwanger was leuk en ondanks dat oma en papa me veel werk uit handen hebben genomen en ik extra tijd had om ’s middags te slapen, was het toch reuze vermoeiend.

De terugreis was vooral achteraf slopend door de uren vertraging (lees hier meer over ons avontuur op het vliegveld) die we hadden. We hebben er allemaal wel even over gedaan om weer onze draai te vinden. Vooral dreumesdochter moest enorm afkicken van alle nieuwe indrukken en onverdeelde aandacht van papa, opa en oma. Maar goed, ze loopt inmiddels weer in het gareel en ook mama is bekomen van alle inspanningen.

Groeiecho

En toen was met 33 weken zwangerschap groeiecho nummer twee aan de beurt. De echoscopiste die er werkt is zo’n aardig meisje dat het een plezier is om erheen te gaan. Buiten de beloning op zich om weer even in de buik te mogen gluren natuurlijk. De buik wordt steeds groter, maar mijn gewicht valt enorm mee: 61,1 kg. De baby is nu 2100 gram en groeit goed, als ze zo doorgaat komt ze hopelijk uit op 3200 gram. Fingers crossed, want dat scheelt me vast een nachtvoeding.

Intake kraamzorg

Ook zijn de dames van de kraamzorg langs geweest. Ik wist het meeste nog van de vorige keer, al moet ik hier en daar nog wel iets kleins aanschaffen waar ik ff niet aan gedacht had. Ze stonden dus snel weer buiten. Ik heb nu gekozen voor hele dagen kraamzorg, ook al wordt het nie thelemaal vergoed door mijn ziektekostenverzekering. Ik gun me de luxe deze keer. Een kind baren is geen sinecure. Bovendien heb ik me voorgenomen om me dit keer niet te laten foppen door de after-birth hormonen. Ik ga op mijn krent zitten en laat me vertroetelen en de neiging om te poetsen of andere onzinnige activiteiten te ondernemen, ga ik uit alle macht proberen te onderdrukken. Net als mijn schuldgevoel dat een ander mijn appeltje voor me snijdt en boterhammetje voor me smeert, terwijl ik dat best zelf kan.

Bye-bye, 33 weken zwanger! Hallo, 34 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie