32 weken zwanger – derde trimester

32 weken zwanger - mamagooit heteruit.nl

13 mei 32 weken zwanger – derde trimester

Met 32 weken zwanger stond de verloskundige weer op het programma. Ben er inmiddels kind aan huis. Bloeddruk was weer netjes 110 boven 80 en we hebben weer even naar het langs denderende treintje kunnen luisteren. Ik heb mijn zwangerschapsverklaring meegekregen, ook al mogen ze die officieel niet afgeven. Het is beter dan niks. En toen stonden we weer buiten.

Op reis

Voor ons tripje naar Londen heb ik voor de zekerheid een kopie van kruimel’s geboortecertificaat meegenomen, want hoe bewijs ik anders dat ik haar mama ben met een andere achternaam? Gelukkig had ik dit gedaan, want uiteraard werd ernaar gevraagd. Ik had zelfs een heel formulier met handtekening van papa moeten hebben om met haar op stap te mogen. Wist ik veel… Gelukkig lieten ze ons wel door, anders waren er aan beide kanten van de Noordzee een heleboel sippe gezichten geweest.

Gek genoeg heeft niemand geïnformeerd hoe lang ik al zwanger was. Heb ik me daar nu zo druk om gemaakt? Ook onverstandig van de maatschappij, maar goed, de kans dat ik tijdens een vlucht van 45 minuten daadwerkelijk zou bevallen was ook niet erg groot. Bovendien liep ik mijn toeter niet te showen toen we aan boord gingen, dus pas in het vliegtuig had het op kunnen vallen.

Ik neem volgende keer geen trolley meer mee het vliegtuig in als ik met kind reis. Dat was echt teveel van het goede. Maar ik had ook zoveel om mee te slepen (en weer terug) dat ik weinig keus had. Ik neem dan een ruzakje, zodat ik mijn handen vrij heb om dreumesdochter in haar nekvel te grijpen als dat nodig mocht zijn. Of om haar de trap op te zeulen van het vliegtuig. Ze ging nu kruipend omhoog en eindigde met een compleet natte broek, want – hoe kan het ook anders – het regende het bij vertrek.

Dochterlief zat gelukzalig in haar eigen stoel en heeft het grootste deel van de vlucht haar kaasknabbeltjes zitten weghappen en de lichtjes in het vliegtuig bewonderd. De vlucht verliep voorspoedig en papa stond netjes op ons te wachten. Ik heb het reizen niet als heel vermoeiend ervaren, maar was ’s avonds toch niet helemaal lekker en had last van een strakke buik. Blijkbaar dacht de baby er dus anders over.

Zurbit

We hebben het spelletje zurbits uitdelen (lucht blazen op navel) maar weer eens uit de kast getrokken. Papa en mama bij kabouterdochter die het uitgierde en zij bij papa. Ze wilde mama ook een zurbit geven, maar dat wilde ik kleine zus niet aandoen. Kun je je voorstellen? Lig je als 32 weken oude, ongeboren baby lekker rustig in je vruchtwater rond te dobberen, wordt er ineens een buikbeving veroorzaakt door je grote zus. Lijkt me traumatiserend. Ze maakt wel kennis met dit spelletje als ze wat groter is. :)

Bye-bye, 32 weken zwanger! Hallo, 33 weken zwanger!
33 weken zwanger

geen reacties

geef een reactie