31 weken zwanger – derde trimester

31 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

09 mei 31 weken zwanger – derde trimester

Zo, en dat is 31 weken zwanger. Het eind van de zwangerschap komt echt met rasse schreden dichterbij. Het is jammer dat ik inmiddels een puilnavel heb. Vind het niet echt sexy. Veert allemaal wel weer terug, maar ik word liever niet met dat knopje geconfronteerd en je ziet hem door mijn t-shirt heen toch echt zitten. Mooi is wat mij betreft anders, maar we dragen ons lot moedig 😉

Scheren

Ik hoef minder te scheren dan ik gewend ben. Weet niet hoe het is als je een jongetje verwacht, maar ik heb tot twee keer toe mee mogen maken dat mijn haargroei op de plekken waar je het liever niet hebt, minder was dan voor mijn zwangerschap. Dat is op zich ontzettend prettig. Het is ook wel noodzakelijk, want ik heb er steeds minder zicht op en op de tast scheren is in sommige regionen best riskant.
Op andere plekken zit wel meer dons. Ik moet steeds de haartjes op mijn buik weer in model aaien als ik mijn Teletubbiebroek uittrek en volgens mij heb ik ook meer pluis op mijn wangen. Komt allemaal goed, maar om nu te zeggen dat ik er aantrekkelijker op geworden ben als zwangere, nou nee…

Nu ik 31 weken zwanger ben, loop ik echt enorm wijdbeens. Lopen is trouwens een wel heel nette bewoording voor hoe ik me voortbeweeg, want het is in realiteit meer schommelen. Charmant is echt anders. Maar goed, dit is nu precies waar men de gemiddelde zwangere aan kan herkennen. Vaak al vroeg in de zwangerschap ontstaat er gek genoeg een soort Donald Duck-waggeltje (inclusief holle rug en wiebelend kontje).

Trippel-trappel

De baby begint echt rake klappen uit te delen. Ze heeft me inmiddels flink in de ribben getrapt. Je zou toch denken dat een baby zich op een gegeven moment gaat gedragen naar de ruimte die hij/zij beschikbaar heeft, maar vooralsnog lijk ze er geen rekening mee te houden. Het voelt alsof ze in een gedraaide slaapzak ligt en tegen de draairichting in probeert te bewegen. Ik zie halve aardverschuivingen in mijn buik plaatsvinden.

Bye-bye, 31 weken zwanger! Hallo, 32 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie