30 weken zwanger – derde trimester

30 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

03 mei 30 weken zwanger – derde trimester

Jááá hoor, nu met 30 weken zwanger is hij daar weer: de foeilelijke bruine buikstreep. Hij is nog licht, maar ik kan er niet meer omheen… Jammer, vond mijn buik mooier zonder. Alhoewel ik het niet zo op zwangere buiken heb hoor. Zo’n groot, vlezig ding met donshaartjes die ik af en toe de juiste richting moet wijzen. Ik snap wel dat mijn dochter liever heeft dat ik hem onder mijn shirt verstop.

Ik merk dat ik inmiddels een magnesiumtekort heb. Als ik me ’s ochtends uitstrek in bed dan schiet de kramp in mijn kuit. Midden op de dag kan het in mijn tenen schieten. Erg prettig allemaal.

Vliegen

Ik ga binnenkort nog even vliegen. Ik heb het aan de verloskundige voorgelegd en die vindt het totaal geen probleem. Helemaal niet, gezien het verloop van de zwangerschap. Bovendien is het een vluchtje van nog geen uur. Ik vroeg nog of het kwaad kan. Volgens haar niet en als er iets misgaat dan was er hoogstwaarschijnlijk al iets mis met de baby. Ik gok het er dus maar op. De trein of boot, zoals papa liever had gezien, zag ik gewoon echt niet zitten. Alsof onze kabouter al die uren netjes naast mama blijft zitten. Ik dacht het niet. En dan heb ik ook nog eens bagage bij me.

Ik moest wel even uitzoeken of Cityjet me nog meeneemt. Ze bleken tot zeven maanden geen probleem te vinden, maar daar zat ik dan al overheen. Heb ik weer. Andere maatschappijen laten je gewoon vliegen tot 34 weken. Ik heb gebeld met de klantenservice en met een zwangerschapsverklaring zou het sowieso geen probleem zijn, verzekerde het meisje me. Mooi, ga ik die regelen. Londen, here we come!

Futloos

Ik kan me moeilijk tot dingen zetten. Vooral het babykaartje uitzoeken en regelen staat me tegen. Ik heb totaal nul inspiratie. Bij grote zus was ik er vrij snel uit wat ik wilde. Ik schuif het nog maar ff voor me uit in de hoop dat ze het niet in haar hoofd haalt om nu al tevoorschijn te komen.

Bye bye, 30 weken zwanger! Hallo, 31 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie