29 weken zwanger – derde trimester

29 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

25 apr 29 weken zwanger – derde trimester

29 weken zwanger en ik was de tel weer eens kwijt. Dacht geloof ik dat ik in mijn hoofd al bijna twee weken verder was. Beetje sneu als je bedenkt dat ik elke week de stand van zaken rapporteer, maar goed, het leek toch mogelijk: ik zat er weer naast. De wens is waarschijnlijk de vader van de gedachte :)

Stamceldonor

Ik merk dat ik weer meer ga boeren. Ik vermoed dat mijn maag wat in de verdrukking zit en dat bevordert de spijsvertering niet. Ook heb ik deze week het stamceldonorformulier ingevuld, waarmee ik toestemming geef om stamcellen uit de navelstreng te halen. Bij grote zus hebben we hetzelfde gedaan. Ik wilde eerst alles op laten slaan voor eigen gebruik, maar toen zei dat verloskundige dat als je kindje leukemie krijgt en een stamceltransplantatie nodig heeft, dat er waarschijnlijk ook wat mis is met de eigen stamcellen. Dit klonk heel aannemelijk, bovendien is het ook mooi om iemand anders ermee te kunnen helpen. Ik had een collega wiens vriendin acute leukemie had en heb van relatief dichtbij meegemaakt wat zo’n transplantatie inhield. Dit heeft mijn beslissing zeker ook beïnvloed.

Toeter

Aangezien de toeter maar blijft groeien en sneller dan de vorige keer, ben ik voor de gein eens op de weegschaal gaan staan. Dat viel me enorm mee: 60.7 kilo, niet helemaal schoon aan de haak. Ik kwam van ongeveer 55 kilo, terwijl mijn natuurlijke gewicht +/- 57,5 kilo is.

Groeiecho

Ik stond al op de nominatie voor extra groeiecho’s, maar ik doe ook mee aan het IRIS groeionderzoek. Deze groeiecho met 29 weken zwanger, die anders ook had plaatsgevonden, was in het kader van dit onderzoek. Baby zus groeit keurig, ze weegt nu 1100 gram. Haar voetje is 5,5 cm en dat is even groot als haar dijbeen! Kun je je voorstellen om zo door het leven te moeten? Lijkt me erg onhandig… De vorige keer hadden ze gezegd dat ze al haartjes had, dus ik vroeg aan de echoscopiste hoe ze dat kon zien. Toen liet ze me haar koppie zien en aan de zijkant zat een Bassieplukje lange haartjes. Niet erg stijlvol, maar zo leuk!

Ik had ergens gelezen dat met 29 weken zwangerschap je nagels kunnen afbreken. Nou, ik had het nog niet gelezen of ze begonnen inderdaad af te breken. Ben ik helemaal niet gewend, ik heb normaal hele sterke nagels. Ach ja, het hoort er allemaal bij.

Bye bye, 29 weken zwanger! Hallo, 30 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie