28 weken zwanger – derde trimester

28 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

19 apr 28 weken zwanger – derde trimester

Ik ben nu 28 weken zwanger en heb iets geks ontdekt. Nou ja, gek, waarschijnlijk is het doodnormaal, maar legde ik het verband pas achteraf. Ik merkte namelijk dat als ik ’s nachts wakker dat ik zo’n pijn had in mijn borsten. Pas later legde ik het verband tussen peuterdochter’s gejammer en het aanspannen van mijn nieuwe aanwinsten. Had ik al gezegd dat ik blij met hen ben? Ja? Mag ik ze dan houden? Please, please, please? Ik hoef de potloodtest niet eens doen, daarvoor staan ze gewoon te fier naar voren. Ok, teveel info… In elk geval doen mijn borsten het kunstje nu volgens mij beter dan toen kabouterdochter zelf nog een baby was. Er komt alleen nog geen melk uit (gelukkig).

Pensje

Mijn 28-weken-buik begint toch wel een beetje in de weg te zitten. Vooral als dochterlief op schoot wil zitten, opgetild wil worden of nog een kusje wil als ze in haar bedje ligt. Ik kan wel over de rand hangen en met een beetje mazzel haar gezichtje bereiken, maar het is dan afwachten of ik weer omhoog kom. En die duik naar beneden, is eigenlijk ook al geen genoegen.

Suikerinname

Ik ben weer bezig met een kansloze poging om mijn suikerinname drastisch te beperken nu ik 28 weken zwanger ben. Beter laat dan nooit… Vorige keer redde ik het drie dagen. Ik zit nu ook op dag drie. Het is echt beter, maar ik moet mijn snackhand echt in bedwang houden. Helemaal omdat ik weet wat er in de kast ligt. De Twixen roepen gewoon mijn naam, luid en duidelijk. Ik denk dat de buren ze zelfs kunnen horen…

Ik heb nog steeds, maar nu weer erger een gifsmaak in mijn keel. Zo’n beetje alles wat ik naar binnenwerk heeft een nasmaak. Het stomme is dat ik de neiging heb om die vieze smaak weg te willen eten, maar dat helpt niks, want alles heeft een bijsmaak. Blegh.

Bye-bye, 28 weken zwanger! Hallo, 29 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie