27 weken zwanger – tweede trimester

27 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

12 apr 27 weken zwanger – tweede trimester

27 weken zwanger en ik begin nu toch wel een beetje te waggelen. Het is misschien vreemd, maar ik herken een zwangere (en vaak maakt het niet eens uit hoever ze is) al van verre. Al vrij vroeg in de zwangerschap gaan we blijkbaar heel charmant wijdbeens lopen en deinen de heupen en de kont bevallig mee.

Op de sportschool hebben ze ook eindelijk ontdekt dat ik zwanger ben. Best knap, als je al 27 weken onderweg bent. Het is ook niet dat er niks zit. En op het moment dat ík een buikje kweek, is er iets aan de hand. Dat zit volgens mij gewoon niet in mijn bouw. Maar goed, ze waren de eersten die het opviel, dus het kan blijkbaar nog erger. 

Inny vs outy

Mijn ‘inny’-navel is met 27 weken zwanger definitief gemorfd in een ‘outy’. Ik ben altijd vrij dol op mijn normale navel, in de zin dat ik blij ben dat het niet standaard een puilertje is, maar ik moet er nu ook weer aan geloven. Gelukkig is het tijdelijk. De lelijke groeistreep is nog niet gespot. Weet niet meer wanneer ik die de vorige keer precies mocht verwelkomen. Ik verwacht hem nog wel.

Door de kou en de baby die mijn blaas verdrukt pendel ik constant op en neer naar de wc. Ik lijk wel lek. Ik heb gek genoeg toch al zo’n hekel aan dit soort terugkerende klusjes. Maar goed, mijn vader doet vrolijk met me mee. We pendelen samen, bij hem is het vast een combi van de kou en zijn prostaat. Gezellig stel zo!

Gezonder eten

Het voornemen om gezonder te eten heb ik precies drie dagen volgehouden. Ik had het snoepen even afgezworen en at braaf twee stuks fruit. Maar het goede voornemen is alweer het raam uit. Ik snoep weer als vanouds en ben al blij als ik één stuk fruit weghark…

Teletubbiebroek

Ik ben inmiddels de trotse eigenaresse van mijn eigen Teletubbiebroek (skinny jeans). De vorige zwangerschap mocht ik heel lief van alles lenen, maar nu heb ik er dus zelf eentje. Voor de rest draag ik nog mijn gewone spul. De vraag is alleen: voor hoelang? Qua truien maak ik me geen zorgen, ik denk alleen nog een extra Teletubbiebroek nodig te hebben. Wel zonde dat je ze maar zo kort draagt, want deze is eigenlijk best cool en zit netjes.

Ik was een beetje grieperig en had pijn in mijn rug en spieren. De griep heeft nog niet doorgezet, maar de rugpijn sluimert een beetje. Het zou ook zomaar bij deze fase van de zwangerschap kunnen horen. Er hangt toch aardig wat gewicht aan alle banden. En er drukt van alles op mijn gewrichten en botten om nog maar te zwijgen over mijn veranderde zwaartepunt…

Bye-bye, 27 weken zwanger! Hallo, 28 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie