26 weken zwanger – tweede trimester

26 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

05 apr 26 weken zwanger – tweede trimester

26 weken zwanger en het was weer tijd voor een date met de verloskundige. Mijn bloeddruk was laag en dat verklaarde ook de duizelingen waar ik een keer nogal langdurig last van heb gehad. De baby was lekker drakerig bezig, want elke keer als de verloskundige de doppler op mijn buik zette, schoot ze weg. Toch was ze keurig gegroeid en haar hartslag klonk -toen ze ons eindelijk de kans gaf- super.

Ik heb de komende maanden drie groeiecho’s, omdat grote zus niet zo groot en zwaar was bij geboorte. Voor mij was ze normaal, ook voor de duur van de zwangerschap, maar omdat ze de uitgerekende datum na een groeiecho hadden bijgesteld, was ze ineens een week overtijd. Technisch gezien kon het niet eens, want dan was ze verwekt in afwezigheid van mijn vriend. En de buurman was niet eens langs geweest… Zou het dan toch? Ik? Onbevlekt ontvangen?! Twee echo’s zijn in het kader van het ISIS-onderzoek en eentje is voor rekening van de verzekering. Ze waren toch al de bedoeling, maar zo komt het geld weer uit een ander potje.

Bij Ikea heb ik de kastjes die ik op het oog had, opgehaald. Het verzamelen van de pakken was een heel gedoe, een deel moest zelfs bezorgd worden, omdat het te groot was voor de auto. En zo ben je weer meer tijd zoet bij Ikea dan je van plan was. Maar goed, nu hoeven we hopelijk weer een tijdje niet die kant op.

Beter eten

Ik heb een nieuw goed voornemen: gezonder eten. Ik snoep echt te veel. Niet dat het aan me te zien is, maar zoveel zoetigheid is gewoon niet goed voor de baby. Toch heb ik een onbedwingbare snaaitrek. Ook als ik meer boterhammen eet. Ik wil ook meer fruit eten. Aan mijn groente kom ik wel.

Mijn buik begint een aardige voetballetje te worden. Kan het inmiddels bijna als bijzettafeltje gebruiken… Misschien niet heel gek als je inmiddels 26 weken zwanger bent. Het werd een keer tijd!

Solliciteren

Ik ben met mijn 26 weken zwangere buik wezen solliciteren. Stiekem zaten we daar met zijn tweetjes in plaats van ik in mijn up. Ik had een jasje aan waarin je niet veel van mijn buikje zag. Ik zat ook met drie mannen, dus vermoedelijk is het onopgemerkt gebleven. Kleine zus heeft zich voorbeeldig gedragen en ik heb mijn best kunnen doen. Geen idee wanneer ik moet zeggen dat ik zwanger ben.

Officieel hoef ik tijdens de sollicitatieprocedure nog niks te zeggen, maar mijn uitgerekende datum komt wel met rasse schreden dichterbij. Bovendien voel ik me wat sneaky… Uiterlijk drie weken voordat je met verlof wilt, moet je het melden. Maar ik denk dat ik het zelf eerder zou doen, alleen niet voor ze me hebben laten weten of ze me willen aannemen. Ze mogen hun eventuele aanbieding dan niet intrekken, maar dat zegt niks. Dan kunnen ze altijd nog van me af in de proeftijd. Kortom, dilemma’s, dilemma’s, dilemma’s. Heb er gewoon slecht van geslapen en dat terwijl ik nog niet eens weet of ze wel interesse hebben!

Steken

Ik had deze week voor ik ging sporten vreselijk last van, zo dacht ik, vermoeidheidssteken in mijn buik. Dit, ondanks dat ik nog geen bal gedaan had. Ik ben rustig gaan zitten, maar het trok maar niet weg. Toen besloot ik even te plassen. Bleek dat gewoon het probleem. Ze zal wel op mijn blaas gelegen hebben, want de pijn trok daarna best vlot weg.

Bye-bye, 26 weken zwanger! Hallo, 27 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie