25 weken zwanger – tweede trimester

25 weken zwanger - mamagooitheteruit.nl

29 mrt 25 weken zwanger – tweede trimester

Inmiddels ben ik 25 weken zwanger. Ik bulk van de energie en voel me uitstekend. Zo is zwanger zijn echt niet erg. Wat een verschil met het kasplantje dat ik de vorige keer was!

Ik moet nog een kinderkamer uitmesten en denken aan de aanschaf van wat meubeltjes. Commode, kinderwagen en nog wat schone kleertjes zijn gelukkig voorhanden van dochter nummer 1. Maar ze hebben allebei een kledingkastje nodig. Het ligt nu nog steeds grotendeels onder de commode op onoverzichtelijke stapeltjes. Dat is ook precies de reden dat leuke, schone kleertjes onopgemerkt blijven en ineens te klein zijn.

Ikea

Op naar Ikea dus. Aangezien ik nog steeds werkzoekende ben, moet het betaalbaar zijn en praktisch. Oh ja, en het moet er nog aardig uitzien. Een duur kamertje zit er niet in, maar ik geef daar persoonlijk niet om en mijn kleintjes nu vast ook nog niet. Hopelijk nooit… Alhoewel grote zus nu al een uitgesproken mening over schoenen heeft… Oeps.

We hebben aardig wat tijd doorgebracht in de paden van Ikea. Gelukkig twee kastjes gevonden die aan alle eisen voldoen. Het verzamelen van alle pakken hebben we een paar dagen later gedaan. Mijn auto is gewoon te klein om alles mee te nemen, dus met een paar kleine spulletjes naar huis gegaan en het voornemen om een aantal dagen later terug te komen met een ruimere auto.

Genegenheid

Voor het eerst tijdens deze 25 weken durende zwangerschap had ik gevoelens van vertedering voor de kleine meid in mijn buik. Nu denk je misschien: Ja, en? Dat is toch doodnormaal? Maar de vorige zwangerschap vond ik alles naar en vervelend, dus dit was voor mij een bijzonder aangename verandering.

LogoSmallJPG601x121 (1)

Bloedneuzen

Ik heb ’s nachts nog steeds last van bloedneuzen, dat zal ook wel niet meer ophouden tot ik bevallen ben. Al is bloedneus misschien een groot woord. Maar als ik ’s ochtends mijn neus snuit dan komt er bloed mee. Geen halszaak verder, maar van mij mag het wegblijven.

Visolie en smeren

Vanaf ongeveer het begin neem ik al multivitamines voor de zwangere vrouw in, met visolie. Nu met 25 weken zwanger uiteraard nog steeds. De berichtgeving over visolietabletten was laatst wat negatief, maar ik heb het bij peuterdochter ook geslikt en daar (nog) geen spijt van. Ik eet gewoon te weinig vis om het niet te doen. Ik zorg alleen wel dat ik ze ‘ s avonds inneem voor het naar bed gaan, want als ik het ’s ochtends doe dan wil ik nog wel eens als de kat uit mijn gaffeltje gaan ruiken. Als er iets goor is dan is het wel het de hele dag opboeren van visolietabletten. Hier hoef je niet eens zwanger voor te zijn om er de hele dag een weeïg gevoel aan over te houden.

Ik smeer de buik inmiddels ook al een aantal weekjes in met bodylotion. Een van de weinige voordelen van een zwangerschap op latere leeftijd is een kleinere kans op striae, omdat de oudere huid nu eenmaal wat makkelijker meerekt. Daar komt bij dat alles al een keer uitgelubberd geweest is, dus hopelijk deze keer weer geen zwangerschapszeebrastrepen. Die verticale bruine streep mag van mij deze keer ook wegblijven. Al is hij de vorige keer gelukkig helemaal verdwenen. Had er na de bevalling een hard hoofd in, toen dat ding geen doorgetrokken streep meer was, maar een scheve, onderbroken versie van zichzelf. Toch is het gebeurd! :)

Bye-bye, 25 weken zwanger! Hallo, 26 weken zwanger!

geen reacties

geef een reactie